Mjøstårnet som Arthur Buchardt lanserte på Trearkitekturdagen i 2015 er i ferd med å reise seg. 

Magasinet Treindustrien er bladet for hele den trebearbeidende industrien. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

I denne utgaven kan du lese følgende:

Leder: Regjeringen har tatt til vettet
«Næringslivet skal selvfølgelig være med og bidra som alle andre, men å skattelegge utstyr som industrien bruker for å skape verdier og arbeidsplasser er helt hull i hodet.»
Les lederartikkelen her

Mjøstårnet vokser med en etasje i uken
Mjøstårnet som Arthur Buchardt lanserte på Trearkitekturdagen i 2015 er i ferd med å reise seg. Moelven Limtre har tatt i bruk sin tunge erfaring innen trekonstruksjoner og limtre, og satser på at råbygget skal stå klart våren 2018.

Flere stropper med pet
Treindustrien går fra stål til pet. Stadig flere bytter ut stålbåndene med plast når de skal stroppe produktene sine.

Enklere å finne med radiomerking
Når vinduskarmen er radiomerket, er det enklere å finne dataene om produktet. Men det er ikke nødvendig å digitalisere bare for å digitalisere, sier ACT Logimark-sjef Morten Mathiesen.

Kjøper mer og mer ferdig
De norske vindus- og dørprodusentene kjøper mer og mer ferdige dørplater og fyllinger. – Det gjør dem mer konkurransedyktige, sier Carsten Mols i O.H. Industri.

Kan lage alt på bestilling
– Alt vi produserer gjør vi på bestilling, og kan i grunnen lage det aller meste innen takstoler og veggelementer også. Og heldigvis har vi nok å gjøre.

Erfaren prosjektleder med eget firma
Sterk interesse for leamikk og mer sans for sagflis enn oljeblandet skitt, har ført til en enestående karriere som prosjektleder innen norsk tremekanisk industri for ingeniør Brede Lesjø.

Lovende for løv
Løvtrebrukene er i vekst. – Det blir aldri et kjempestort produkt, men det er ikke tvil om at det blir mer løvtre, sier Øystein Almenning.

Arena Skog Trøndelag har bidratt til ny limtrebjelke
Som del av et langsiktig utviklingsarbeid har næringsklyngen Arena Skog bidratt til at det kan lanseres en ny limtrebjelke i markedet. – Denne kraftkaren til Kjeldstad trelast er utviklet i et tett samarbeid mellom norsk industri og forskning,
forteller Knut A. Skatvedt i næringsklyngen Arena Skog.


FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Messekalenderen – Se nettutgaven her
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Les mer om Treindustrien

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Lagre

Lagre

Treindustrien 5/2017 er ute nå