Magasinet Treindustrien er bladet for hele den trebearbeidende industrien. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

I denne utgaven kan du lese følgende:

0516-treindustrienLeder: Når skogen blir avfallsplass
«Den siste tida har en del kritiske røster sådd tvil om skogens rolle som klimaforbedrer.»
Les lederartikkelen her

NTNU-studenter bygger med tre
Arkitektutdanningen på NTNU er opptatt av å lære studentene praktisk bruk av materialer. Derfor er bygging i 1:1 med tre noe av det første som møter de nye arkitektstudentene.

Første huset fra Termowood
Tomannsboligen i Hurdal er det første termowoodhuset her i landet, og er reist på prefabrikkerte, isolerte massivtreelementer. Målet har vært å redusere kostnader og forkorte arbeidstiden på byggeplassen.

Moholt 50/50 snart ferdigstilt
Den nye studentbyen på Moholt i Trondheim er snart klar til bruk. Bygginga er nå inne i siste fase og går alt som det skal, blir det åpning i desember.


Materialhåndtering

Automatisk lastteller
Act Logimark har i samarbeid med Norsk Lastbærer Pool utviklet en automatisk lastteller. Utstyret kan brukes i alle bransjer og gir brukerne full rapportering gjennom hele varestrømmen.

Forteller alt om døra med RFID
Dørprodusenten Scanex bruker RFID-teknologi for å gi informasjon til videre bruk i produksjonen. Blant annet gir dette informasjon om type fres, merking og valg av lakk.

Brubakken Feirer 60 år med nytt truckagentur
Brubakken AS i Porsgrunn 60 år, men lar seg ikke tynge av årene. Den offensive 60-åringen feirer med nytt truckagentur og oppkjøp i Sverige.

Ny og annerledes truck
El-trucken Merlinum skal ta opp kampen med dieselmodeller med kapasitet på seks til ni tonn. Bak modellen står fagfolk med stor bransjekunnskap og mye nytenkning.


Trä & Teknik

Stilte skarpskodde på Trä & Teknik
Trä & Teknik viser at treindustri er høyteknologi på høyeste nivå. Det er langt mellom de store nyhetene, men det finpusses på detaljer og programmer. Likevel blir det stadig færre besøkende.

Flere sider med nyheter fra messa:
Kutter for store forhold
WoodEye Mini
Høyere kvalitet og mindre avfall
Sorterer på dine premisser
Enklere styring av sagbladet
Tre i alle varianter
Batteridrevet saks kutter stålbåndene
Bygde bil i tre
Positive norske utstillere
Styrer overflatebehandlingen
Merking av trelast
Slipemaskin fra Weinig


Tretrend på møbelmesse
Håndverk, bioprodukter og økosertifiserte materialer har fått en sentral plass i moderne møbelproduksjon. Det er konklusjonen etter besøk på interiør- og møbelmessene Formex i Stockholm og Tendenc i Frankfurt.

God vekst for BerryAlloc
BerryAlloc kunne notere en omsetning på 565 mill. kroner i Norge i 2015. Det er 90 millioner mer enn foregående år, og nå blir det ekstra fart med Kina-eksport.

Brubakken kjøper Gigantic Maskin
Brubakken styrker sin markedsposisjon gjennom et strategisk oppkjøp av Gigantic Maskin i Mora AB.


FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Messekalenderen
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Les mer om Treindustrien

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Treindustrien 5/2016 er ute nå