– Det går rett oppover, sier Anders Paulsson. Norgessjefen i LSAB opplever at virksomheten vokser så raskt at han må bremse.

Magasinet Treindustrien er bladet for hele den trebearbeidende industrien. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

I denne utgaven kan du lese følgende:

Leder: På tide å lytte til bransjen
«Det er direkte feil at den såkalte modulvogntogordningen har tilført bransjen noe positivt.»
Les lederartikkelen her

Utfordrer LO: – Stå opp for norske arbeidsplasser
Birger Førre trekker folk inn på fabrikken og forteller dem hvor viktig det er å velge norsk. Nå etterlyser han engasjement for norske arbeidsplasser fra LO.

Prisvinner trives i Norge
Grande Fabrikker høster den ene innovasjons- og designprisen etter den andre. Mens andre i bransjen har flagget ut har Torbjørn Hjelden ingen slike planer: – Det er fullt mulig å produsere hjemme, og skal det bo folk i dette landet må folk ha et arbeid å gå til, sier han.

Bygde sitt eget hobby-sagbruk
Kurt-Ole Hesenget (56) var en av 450 personer som mistet jobben da AS Sydvaranger gikk konkurs høsten 2015. Den driftige finnmarkingen driver sitt eget sagbruk ved siden av ny jobb som maskinfører.

Vokser så fort at sjefen må bremse
– Det går rett oppover, sier Anders Paulsson. Norgessjefen i LSAB opplever at virksomheten vokser så raskt at han må bremse. Omsetningen er nesten doblet de to og et halvt siste årene, forteller Paulsson. Men det er ikke bare enkelt å vokse, heller.

Fra store til større
De store blir større – og det åpner nye muligheter, mener daglig leder Magne Kr. Bertelsen i Sandsje-Hvitsten.

Etterlyser næringsnøytral industripolitikk
Jørn Nørstelien, administrerende direktør i Gausdal Bruvoll, etterlyser en næringsnøytral industripolitikk for treindustrien. Bompenger og modulvogntog er konkurransevridende, mener han.

Eksport av norsk massivtre til Israel og Palestina
Som del av Regjeringens satsing på eksport av arkitektur skal arkitektene Marit Justine Haugen og Dan Zohar eksportere kunnskap om massivtre til Israel.

Åpnet ny fabrikk
Fabrikken til Beiseservice AS ble åpnet før sommerferien, og er lokalisert på industriområdet til RingAlm på Næroset. Den består av 2 700 m2 nye produksjonslokaler med et tilhørende 1 350 m2 stort lager.

Intelligent og retningsstyrt slokking – Minimalt vannforbruk
Firesafe ruller i disse dager ut et vanntåkebasert brannslokkingsanlegg som det norske markedet aldri har sett maken til. – Vi skal være fremoverlente, og dette intelligente slokke-utstyret er et godt eksempel på hvor innovative vi er, sier administrerende direktør Morten Ameln.


FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Messekalenderen – Se nettutgaven her
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden
Treindustrien 4/2017 er ute nå