For nesten ett år siden ble Sandefjord, Andebu og Stokke kommuner slått sammen – med ganske ulike renholdsavdelinger. Hvordan har det gått?

Renholdsnytt er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot hele den profesjonelle renholdsbransjen. Våre skriver for alle enten dere jobber i det private næringsliv eller det offentlige.

I Renholdsnytt 6/2017 kan du lese om blant annet dette:

Renholdsnytt 6/2017 er nå på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om blant annet dette:

Leder: Sykelig opptatt av fravær
«Det er fullt mulig å ha lavt sykefravær – selv i vår bransje.»
Les lederartikkelen her

Nå kommer det nye lærebøker
Lærebøkene i renholdsoperatørfaget er under oppdatering. Den første kommer allerede utpå nyåret.

– Må forstå verdien av kompetanse
Georg Blomberg og Lena Furuberg i Bygg & Facility Consult AS deler mange av bekymringene Petter Furulund har om faget renhold. Men de mener også at Furulund ikke har fulgt helt med.

Fravær bør følges opp hyppig
Renholdere er en yrkesgruppe med tradisjonelt høyt sykefravær. Vær fremoverlent som arbeidsgiver og spør aktivt om hva som skal til for å få arbeidstakeren tilbake i jobb.

Kildesortering hjelper renholderne
Ved Stange videregående skole har de kastet ut alle søppeldunker fra klasserom og kontorer. Det har lettet arbeidet for renholderne.

Tre ble til én: Nå bygges felles fremtid
For nesten ett år siden ble Sandefjord, Andebu og Stokke kommuner slått sammen – med ganske ulike renholdsavdelinger. Hvordan har det gått?

Fikk stipend av NFSR
Det er aldri for sent å sette seg på skolebenken, tenkte Beate Voetman, som fikk støtte fra NFSR til å starte på et masterprogram i Trondheim.

Portrettet: Ingar Storholt, regionsjef for Østlandet i Elite Service Partner
En evig optimist
– Det finnes så mange gode og hyggelige medarbeidere der ute som jeg gjerne skulle være mer hos.

Gulvoppskrift mellom to permer
Skovly Gruppen satser tungt på produkter og kompetanse om gulvbehandling. Nå har de lansert en oppdatert utgave av Gulvboka.

Eventyrlig renhold i Kamerun
Gunnbjørg Jore har i fire måneder jobbet ulønnet som renholder om bord på sykehusskipet «Africa Mercy». – Utrolig givende, synes hun.

Har suksessoppskriften
Hos Elite Service Partner i Flekkefjord har de funnet oppskriften på lavt fravær og høy trivsel. – Belastningene i jobben er ikke som før. Servicemedarbeiderne kan godt jobbe til de er 70, minst, sier Inger-Lise Skogsfjord, en meget engasjert avdelingsleder.

I tillegg finner du våre faste sider med:


Les mer om Renholdsnytt

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Renholdsnytt 6/2017 er ute nå