FM-bachelor Vivian Chinyere Ugwu har sett nærmere på hvordan innføringen av teknologiske verktøy kan påvirke en renholdsavdeling. – Nettbrett gir mindre stress og mindre gangtid, sier hun.

Renholdsnytt er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot hele den profesjonelle renholdsbransjen. Våre skriver for alle enten dere jobber i det private næringsliv eller det offentlige.

I Renholdsnytt 5/2017 kan du lese om blant annet dette:

Leder: Renhold er viktig for integrering
«Å ha en jobb er ofte den viktigste faktoren for å føle seg som en del av samfunnet.»
Les lederartikkelen her

Mindre stress og mindre gangtid
FM-bachelor Vivian Chinyere Ugwu har sett nærmere på hvordan innføringen av teknologiske verktøy kan påvirke en renholdsavdeling. – Nettbrettene blir som et oppslagsverk der INSTA-profiler og annet lett kan hentes fram, synes Vivian Chinyere Ugwu.

Enklere kommunikasjon
Selv om de bare er fem renholdere, går kommunikasjonen mye lettere etter at nettbrett ble innført ved Scandics hotell i Hammerfest.

En robothanske kan redde jobben
En nyutviklet svensk robothanske kan bidra til at ansatte med slitasjeskade kan komme raskere tilbake i jobb.

Nok et vellykket sykehusseminar
Sykehussektoren står foran store utfordringer i fremtiden – og renholdslederne er på ballen for å oppdatere seg.

Åpnet dørene for elevene
ISS er lærebedrift for en rekke lærlinger – og de ønsker seg stadig flere. Derfor inviterte de nylig nærmere 150 elever som vurderer å ta fagbrev innen ett av fagene ISS er lærebedrift for.

Portrettet: Stig Ronander, fagsjef for renhold i ISS.
Med blikket langt fremover
I Stig Ronanders omgivelser blir det stadig flere teknodingser, men han er klinkende klar på at det er medarbeiderne som utgjør hele forskjellen.

God integrering – til glede for alle
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) var på hjemmebane da hun oppfordret bedriftene i NHO Service til å fortsette det gode arbeidet for fremmedkulturelle.

Mange nyheter på tysk messe
Den biårlige CMS Berlin er en av Europas viktigste renholdsmesser, og i år var den større enn noen gang. Flere sieder med nyheter fra messa

Bekymret for renhold som fag
Petter Furulund uttrykker dyp bekymring for renholdsfaget. – Det er mange årsaker til det, sier han til Renholdsnytt.

Ken utvider familien
Ken Hygiene Systems har overtatt Ipso i Norge. – Vi har produkter som utfyller hverandre, sier Svend Roar Bakkevik, daglig leder for Ken Norge AS.

På renholdskontroll i NRK
NRK har satt ut flere tjenester, blant annet renholdet. Også kvaliteten på renholdet til rikskringkasteren må kontrolleres.

Juss og arbeidsmiljø
Arbeidsmiljølovens tre- og fireårsregel
Den såkalte fireårsregelen som ble innført i 2005 medfører at en arbeidstaker som har vært sammenhengende midlertidig ansatt i mer enn fire år, skal anses som fast ansatt. Advokat Tonje Thue Width i NHO Service forklarer hva dette innebærer.

I tillegg finner du våre faste sider med:


Les mer om Renholdsnytt

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


 

Renholdsnytt 5/2017 er ute nå