0315-renholdsnytt

Renholdsnytt nr 3/2015 har tema FDV, og du kan lese om hvordan renholdere fra Olav Thon Gruppen har tatt fagbrevkurs på tre uker.

Renholdsnytt er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot hele den profesjonelle renholdsbransjen. Våre skriver for alle enten dere jobber i det private næringsliv eller det offentlige.

Dette kan du lese om i Renholdsnytt 3/2015:

Leder: El-biler på vei inn i bransjen
El-biler er som skapt for renholdsbransjen. Og stadig flere aktører i bransjen får opp øynene for det.
Lederartikkelen kan du lese her

Topp kvalifisert på skinn- og møbelrens
Skinnverkstedet – Møbel og Teppeservice kvalitetsikrer sin renseavdeling. Etter å ha tatt utdanning i England kan de som første bedrift i Norge vise til å ha IICRC-sertifiserte renseteknikere.

Snuoperasjonen i Maske Gruppen
Etter flere år med store underskudd, er Maske Gruppen på offensiven igjen. – Vi er ikke her bare for å være tilstede. Vi ønsker å gjøre det bra, tjene gode penger og skape vekst.

En strøm av el-biler
Renholdsbransjen har virkelig fått opp øynene for el-biler. Sist ute er renholdsavdelingen i Trondheim Eiendom, som bytter ut hele bilparken.

Teori på tre uker
Olav Thon Gruppen er i ferd med å sluse 15 av sine renholdere gjennom til fagbrev. Teorien kurses ved hjelp av kun tre fysiske samlinger.

Kjapp oppfølging øker nærværet
Ved Universitetet i Nordland er renholderne raske med å lage oppfølgingsplan dersom det oppstår sykefravær.

Robot har overtatt renholdet
Da Åsveien skole i Trondheim åpnet i mars, valgte Trondheim kommune å investere i en gulvvaskemaskinrobot som et prøveprosjekt.

Inkluderes i skolemiljøet
Renholderne ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim er takknemlig for måten de blir inkludert i skolemiljøet. – Vi blir sett og verdsatt på en fantastisk måte, sier renholdsleder Charlotte Gaare.

Ryggvondt er vanligst hos renholdere
Renholdere og vinduspussere løper størst risiko for å få muskelskjelettplager. I samtlige yrkesgrupper er kvinner mer utsatt enn menn.

Trener med de ansatte
Renholdsavdelingen i Oppegård kommune byr på trimøvelser og ergonomitips til sine ansatte. Tilbudet Bøy og tøy med Bente har blitt meget godt mottatt.

Portrettet: Kjersti Lohne Enersen
Kjersti Lohne Enersen ser det som sitt oppdrag å gjøre jobben mer attraktiv for sine medarbeidere. Nylig fikk hun Fagforbundets arbeidsgiverpris for utrettelig opplæring av sine ansatte.

Kommentar: Tidsplanlegging
Er du stressa? Føler du at tiden ikke strekker til, alt du gjør blir halvgjort og du småløper fra ett oppdrag til et annet, både på jobb, i familie og fritid? Å ha det travelt er fint, stress er ikke bra.

TEMA: FDV

– Bredde blir avgjørende
Skal du lykkes i Facility Management fremover, må du ha et bredt perspektiv og få til et godt samarbeid på tvers av fagområdene.

10 viktige FMtrender i 2015
Hvordan vil Facility Management-faget utvikle seg? Hvilke trender preger næringen globalt?

Planlegger vedlikeholdet for år 2075
– Vi trenger særlig å vite om det vi ikke vet. Det er utgangspunktet for Runar Berget, som jobber med tilstandsrapportering av Oslo-skolene.

Vaktmesteren som forsvant
Har du ansvar for bygningsmasse, savner du nok den allvitende handymannen som fikset ting på flekken. Bergen kommune har organisert seg med brukervaktmestere og spesialister side om side.

Advokatspalten: Nye regler om arbeidstid
Mange er kjent med at det vil bli endringer i arbeidsmiljøloven fra 1. juli 2015.

I tillegg finner du våre faste sider med følgende stoff:

Nyheter fra bransjen
Produktnyheter
Nytt fra nettet
Nytt fra NFSR
Aktivitetskalender
Renholdsmarkedet


– Les mer om Renholdsnytt

– Bestill abonnement

– Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


 

Renholdsnytt 3/2015 er på vei