Treindustrien 4/2020

Publisert

De er store på Vestlandet, men små i Moelven. – Vi har levert 6500 kubikkmeter kledning de siste tolv månedene. For et lite sagbruk på Vestlandet er det bra, som Kalsaas uttrykker det.

Han forteller om et 2020 som faktisk har vært veldig bra.

– Vi produserer det vi makter å produsere, og alt går ut dørene. Vi produserer på kulturgran som har vokst her på Vestlandet. Den gir utrolig bra kledning og konstruksjonsvirke med mange fine egenskaper, sier han.

I Treindustrien 4/2020 kan du lese mer om Moelven Granvin. I tillegg finner du dette:

Leder: Innboksen full av gode nyheter

«For noen år siden var det en spennende, god nyhet de gangene det dukket opp en melding om et nytt byggeprosjekt utenom det vanlige, der det skulle brukes mer tre og mindre betong og stål. Fremdeles er det en spennende, god nyhet når slike meldinger kommer – men særlig uvanlig er det ikke lenger.»

Ekstremt bra 2020

Moelven i Granvin produserer alt hva remmer og tøy kan holde. – Året har vært ekstremt bra. For hele bransjen, sier administrerende direktør Ørjan Kalsaas.

Kjøttvekta teller for trevare

Hun begynner jobben med å reise rundt til trevarebedriftene og er opptatt av å få med seg flere medlemmer. – Kjøttvekta teller, sier Hilde Widerøe Wibe.

Treindustrien

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Best i full fart

Norges flotteste idrettsanlegg har fått med skole og bibliotek på kjøpet. Skattekista i Flesberg fikset både godt inneklima og lynkjapp bygging på grunn av at det er bygd i massivtre.

Leverte verktøy med sykkel

60-årsjubilanten Lieds Verktøy begynte med produksjon i kjelleren, distribusjon i Ålesund på sykkel og hjelp fra ungene i nabolaget, som fikk 25 øre for å bære inn en pakke.

Ser ingen ende på trevekst

Ari Vislanda vokser og ansetter flere for å klare å produsere nok. – Tre er bare i begynnelsen av utviklingen, sier sjefen, Gert Jösok.

Fra 49 sagblader til ett

– En liten revolusjon, sier Kjetil Hjelleset hos Falkenberg. Han forteller om kunden som byttet sagblad og gikk fra 49 i året som måtte slipes, til å klare

seg med ett.

Ligger godt i landskapet

Hyttene skal være små, effektive og ligge godt i landskapet. – Kundene våre vil ikke ha et palass i et hyttefelt, sier daglig leder Øystein Grøgård i Ålhytta.

Moderne trefasader er mat for musling

Arktekter og prosjekterende tenker på at det skal se bra ut, men ikke på at det skal holde. – Bruk huet, og husk økologien. Tørt tre råtner ikke! fastslår Mari Sand Austigard i Mycoteam.

Powered by Labrador CMS