Treindustrien 3/2019 er ute nå

Teknologien utvikler seg raskere enn noen gang – og de fleste som arbeider med tre, sliter med å henge med. – Nå gjelder det å ta igjen teknologien, varslet Elias Wagner under årets Ligna-messe.

Publisert Sist oppdatert

I denne utgaven kan du lese følgende:

Leder: Klarer ikke å beskytte de lovlydige
«Tømmer og trevarer importeres til Norge i store mengder. Ulovlig. Og myndighetene gjør ikke noe for å stoppe den ulovlige importen.»
Les lederen her

Fra null til nitti prosent resirkulering
Tre er ideelt også når gamle byggematerialer skal brukes på nytt, men det mangler systemer. Ragn-Sells mener å kunne ta seg av 90 prosent av trevirket fra byggenæringen.

Tre gir ro og fred
Tre gir hotellgjestene i Mjøstårnet ro og fred. – Så er det interessant at du kan stå i attende etasje og se med kikkert på stubben der treet ble hugget, sier Øyvind Frich på Wood Hotel.

Naboer i sør vil samarbeide
Fire trevarebedrifter har halvparten av alle industriarbeidsplassene i Birkenes kommune. Mer samarbeid skal styrke dem ytterligere.

Du må løpe etter teknologien
Teknologien utvikler seg raskere enn noen gang – og de fleste som arbeider med tre, sliter med å henge med. – Nå gjelder det å ta igjen teknologien, varsler Elias Wagner.

Sparer ti prosent tørking
Det er ikke nødvendig å gjette når tørkingen er ferdig. – Vi sparer fem til ti prosent av tørketiden og unngår skjevhet og sprekker, forteller Mikael Perstorper i Dynalyse.

Sagstopper redder fingrene
Så fort sagbladet kommer i kontakt med hud, bråstopper det. Amerikansk teknologi er på vei for å berge europeiske fingre.

Smidigere på overflaten
Enten det er pussing, liming eller maling – overflatearbeidet skal helst gjøres like godt hver gang. Det betyr automatisering, mener Bengt Almers hos Flex Trim.

– Nå er miljøproduktene best
Før var de miljøvennlige produktene litt dårligere enn de klassiske forgjengerne – nå er det motsatt, mener Geir Skråmo. Han er sjef for Rubio Monocoat i Norge.

Klossgeneral i fallende marked
De er spesialister på pynteklosser, men markedet faller i takt med minimalismen. Nå arbeider Sjølingstad Snekkerverksted for å finne flere ben å stå på.

Reddet bedriften og snudde til pluss
De har slitt for å få endene til å møtes. Men de siste årene har Troll Trevarefabrikk snudd minus til pluss.De har slitt for å få endene til å møtes. Men de siste årene har Troll Trevarefabrikk snudd minus til pluss.

Fasadefellesskap
Rogalendingene inntar Oslo i fellesskap. Ege, Førre og Gapo har slått seg sammen om et nytt studio for å nå det eksklusive markedet i hovedstaden.

Faste sider

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er bladet for hele den trebearbeidende industrien. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Les mer om Treindustrien

Bestill abonnement