Rikard Eide ser fram til å gå fra student til ansatt, enten i et IT-selskap eller som frilanser i egen bedrift.

0216-kaleidoskopetKarrieremagasinet Kaleidoskopet gir inspirasjon og informasjon til unge mennesker som skal ta viktige valg innen jobb og karriere. Du kan lese bladet gratis på nett.

I Kaleidoskopet 2/2016 kan du lese om dette:

Fra akademia til arbeidsliv
Hva gjør studenter når de søker jobb? Vi har tatt en prat med en pedagog og en dataingeniør som forteller om ytterpunktene i sin bransje, og hvordan de går fram i jobbsøkeprosessen.

Fem på gata om drømmejobben og overgangen fra studier til jobb

Spør oss om jobbsøking
I løpet av semesteret får vi i karrieremagasinet Kaleidoskopet mange spørsmål om jobbsøking. Har vi tid og anledning svarer vi gjerne. I denne utgaven tar vi med noen spørsmål vi svarte på i semesteret som gikk.

På startstreken til arbeidslivet
Nicoline Schie og Daniel Andersen har kapret deltidsjobber i Norges Bank. Det gir dem nyttig erfaring i jakten på nye jobber.

Er du på jobbjakt? Forbered deg på testing
Som nyutdannet bør du forberede deg på å gjennomføre arbeidspsykologiske tester når du søker jobber.

Slik lykkes du som nyansatt
Når du er ny i jobben har du store forventninger til deg selv og et sterkt ønske om å lykkes. Bruk det på en positiv måte – men husk at du fortsatt har veldig mye å lære.

Vil bygge bro mellom studenter og arbeidsliv
NTNU vil få sine studenter nærmere arbeidslivet gjennom nettportalen Bridge. Målet er å knytte akademia med arbeidslivet, slik at studentene kan få en mer arbeidsrettet praksis i sin utdannelse.

Jobber gratis for å få jobb
I et tøffere arbeidsmarked er mange unge villige til å jobbe gratis for å få en fot inn i arbeidslivet. Det er ikke uproblematisk.

Store lønnsforskjeller for nyutdannede
En nyutdannet masterstudent tjener i gjennomsnitt 475 000 kroner i sin første jobb. Men det er store forskjeller mellom ulike utdanningsretninger.

Studentgründere kan få en million kroner i støtte
En ny ordning, FORNY StudEnt, skal gjøre det lettere for studenter å bli gründere.

Vær student fullt og helt!
Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen råder studenter til å unne seg den luksusen det er å være student på fulltid.

– Balanse i studie livet gir en fantastisk studietid
Rektoren ved Handelshøyskolen BI mener det er viktig å finne den rette balansen i studietiden dersom du skal lykkes med utdanningsløpet.

– Jeg skulle gjerne hatt et studieopphold i utlandet
Rektoren ved Universitetet i Stavanger angrer på at hun ikke valgte å reise ut da hun studerte.

– Verdsett den gode lesetiden!
Når rektoren ved HIOA ser tilbake skulle han gjerne ha visst hvor verdifull den gode lesetiden han hadde i studietiden var. Tiden går så alt for fort, bruk tiden fornuftig er hans oppfordring.

Gullkantet arbeidserfaring i Finnmark
Ida Karine Gullvik (31) gjør karriere i grensebyen Kirkenes som allsidig journalist i NRK Finnmark. På ett år har hun lært mer enn alle de foregående årene som journalist.

Flere fiaskoer enn suksesser
Alf Helge Jensen har jobbet i hele 39 år i lokalavisen Finmarken i Vadsø. Som redaksjonssjef i gjennom 22 år har han på godt og vondt blitt kjent med nyutdannede journalister.

Nyttige bøker og nettsider

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng:
Bruk mulighetene dine!
Toppsjefen i Nav er opptatt av fremdrift og å gripe de mulighetene som dukker opp i livet. – Det handler ikke bare om de muligheter som dukker opp, du må faktisk våge å ta dem også, sier hun.

Bedriftspresentasjoner
Se nettutgaven her

KLIKK HER FOR Å LESE BLADETLes mer om Kaleidoskopet


Lagre

Kaleidoskopet 2/2016 er ute nå