Karrieremagasinet Kaleidoskopet gir inspirasjon og informasjon til unge mennesker som skal ta viktige valg innen jobb og karriere. Du finner den nyeste utgaven gratis på nett.

0215_kaleidoskopetI den nyeste utgaven av Kaleidoskopet kan du lese om følgende:

En arbeidsgivers bekjennelser
Hva tenker egentlig arbeidsgiveren i en ansettelsesprosess? To arbeidsgivere og en karriererådgiver beskriver sine prioriteringer og metoder.

Få et vanntett arbeidsforhold
Har du oversikt over arbeidskontrakten kan du unngå mye hodebry i arbeidslivet.

Spør oss om jobbsøking
I løpet av semesteret får vi i Karrieremagasinet Kaleidoskopet mange spørsmål om jobbsøking. I denne utgaven tar vi med noen spørsmål vi svarte på i semesteret som gikk.

Hva om CVen ikke er perfekt?
Dessverre kan ikke alle skilte med en plettfri CV. Bjørn Wiik og Heidi Rønne fra Adecco viser deg hvordan du kankomme deg i jobb uansett.

Slik lykkes du på jobbintervjuet
På jobbintervjuet må du få fram hvordan din kompetanse, motivasjon og personlige egenskaper gjør deg til en sterk kandidat. Det krever grundige forberedelser.

En jobb med konstant læring
Drømmer du om en jobb der ingen uke er lik, og du hele tiden må lære noe nytt for å bidra i stadig skiftende prosjekter? I så fall kan konsulentlivet være tingen for deg.Drømmer du om en jobb der ingen uke er lik, og du hele tiden må lære noe nytt for å bidra i stadig skiftende prosjekter? I så fall kan konsulentlivet være tingen for deg.

Hvilke egenskaper ser arbeidsgiverne etter?
I nedgangstidene som preger 2015, søker arbeidsgiverne etter personer med målrettede egenskaper.

Eksperter i team
I Eksperter i Team lærer du som masterstudent mer enn bare fag, du lærer å kjenne deg selv i en gruppe.

Hvilke krav bør du stille til en traineejobb?
Som trainee får du muligheten til å prøve deg i flere jobber, bygge viktige nettverk og få oppfølging underveis. Et godt traineeprogram er en lærerik start på karrieren – men hvilke krav skal du stilles til traineeprogrammet?

Studer ved et eliteuniversitet
Skal du først studere i utlandet, bør du gjøre alt for å komme inn på et stort og anerkjent universitet. Det sier LSE-studentene Rune Nellemann, Kaja Sæland Sandvig samt flere andre norske utenlandsstudenter.

Store forskjeller i karakterene
Hvem er strengest og snillest med karakterene, og hvordan er strykprosenten ved forskjellige studiesteder? Kaleidoskopet har undersøkt.

Finn din fremtidige arbeidsgiver
Kaleidoskopet presenterer bedrifter som satser spesielt på nyutdannede. Bruk presentasjonene som et verktøy for å finne din kommende arbeidsgiver.

Klikk her for å lese bladet


– Les mer om Kaleidoskopet


 

Kaleidoskopet 2/2015 er ute nå