Når Nord-Odal IL skulle bygge ny kunstgressbane, sto miljøaspektet høyt på agendaen. Dermed ble banen plukket ut som pilot for Saltex, som en av fire i hele verden.

0716-iogaIdrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I denne utgaven kan du lese om følgende:

Leder:
Idrett betyr mer enn bare resultater
«I barneidretten har vi tradisjon for å fremheve mestring og gode opplevelser. Med en gang man blir voksen eller nesten voksen, kommer resultatfokuset. Da glemmer man ofte det andre.»

Idrettsanlegg & miljø
Bygger mer miljøvennlig kunstgressbane
Når Nord-Odal IL skulle bygge ny kunstgressbane, sto miljøaspektet høyt på agendaen. Dermed ble banen plukket ut som pilot for Saltex, som en av fire i hele verden.
Jeg tror nesten ikke det går an å bygge en mer miljøvennlig bane enn vi gjør nå, sier lederen i idrettslaget, Lasse Weckhorst.

Betalingsløsninger
Stadig flere idrettslag bruker mobilbetaling
Kongsvinger IL Fotball er ett av flere tusen lag og foreninger i Norge som nå benytter seg av mobilbetaling. I de dype skoger er man godt fornøyd med løsningen.

Samarbeid
Unikt samarbeid mellom idrettslag og skole
I Spikkestad har IL R.O.S. og Røyken kommune gått sammen om å skape et unikt anlegg for fysisk aktivitet. Idrettslaget har bygget og eier flerbrukshallen, mens kommunen har bygget ny ungdomsskole og uteområde – og har en langsiktig leieavtale for hallen.

Din kommune: Ullensaker
På’n igjen hver gang noe står ferdig
Ullensaker kommune har opplevd en enorm befolkningsvekst siden Gardermoen åpnet i 1998. – Når et nytt idrettsanlegg står klart og blir åpnet, er det bare å snu seg rundt og sette spaden i jorda igjen og bygge mer, sier leder Jan Ivar Engebretsen i Ullensaker idrettsråd.

Idrettsanlegg
Kjempeløft for vektløfterbygda Naustdal
Tambarskjelvar IL i Naustdal har fått det de selv mener er landets flotteste vektløfterhall. Fra første søknad ble sendt til vektløfterhallen sto klar til EM tidligere i år, gikk det bare ett og et halvt år.

Årets idrettsanlegg 2017
Kårer Årets idrettsanlegg igjen
Lislebyhallen i Fredrikstad ble kåret til Årets idrettsanlegg 2016. Nå er det duket for ny kåring, og du kan foreslå kandidater.

Kunstgress
Kunstgressboom i Trondheim
Trondheim kommune fikk klar beskjed fra Norges fotballforbund om at de hadde for få kunstgressbaner etter en befaring i 2011. Nå, fem år etter, har byen over 60 av dem.

Park & anlegg
Viste frem nyheter på Park og Anlegg
Park og Anlegg gikk nylig i Lillestrøm. Der var det flere leverandører som viste frem sine nyheter.

Rett fra Tvedt
Nyttårsønske for anleggsområdet
«La meg starte med mitt nyttårsønske. Jeg ønsker at det offentlige tar et enda større ansvar for bygging og drift av idrettsanlegg.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.

Aktuelt
Fikk pris for 40 års håndballinnsats
Én av disse blir Årets ildsjel 2017
Bli tilgjengelig og attraktiv for frivillige

Aktuelt fra kulturdepartementet
Nyheter levert av Kulturdepartementet

Anleggsbørsen
Idrett & Anleggs leverandørregister


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Idrett & Anlegg 7/2016 er ute nå