Skøytegruppa i Geithus IL vil spare mange tusen kroner i driftskostnader etter at de gikk til innkjøp av en ny elektrisk ismaskin fra Engo Norge. Se hva du kan lese om i Idrett & Anlegg 7/2018.

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I Idrett & Anlegg 7/2018 kan du lese om følgende:

Leder: Ta sikkerheten på alvor
Klubben AS utfører årlig rundt 200 kontroller på idrettsutstyr og -apparater. Dessverre viser inspeksjonene at det slurves mye. Noe skyldes rett og slett godtroenhet og uvitenhet, men det er ikke til å stikke under en stol at enkelte rett og slett gir blaffen.

– Paraidretten har fått et vesentlig økonomisk løft
Situasjonen for paraidretten i Norge er snudd på hodet. – Fra noen fåtall millioner kroner i budsjett, er vi oppe i nærmere 50 millioner kroner årlig. Paraidretten har fått et vesentlig og etterlengtet økonomisk løft, slår Cato Zahl Pedersen fast.

Din kommune: Lillehammer
Har tatt vare på gavepakken etter OL
vinter er det 25 år siden Lillehammer arrangerte vinter-OL. Idet mjøsbyen går inn i jubileumsåret, er statusen på anleggsfronten bedre enn noen gang.

Bryter ikke med idretten
May Bente Eriksen er bare 36 år, men likevel en svært rutinert idrettsleder. Etter brytekarrieren har hun vært sentral i en ny brytningstid i norsk idrett.

Sparer store summer på ny ismaskin
Skøytegruppa i Geithus IL vil spare mange tusen kroner i driftskostnader etter at de gikk til innkjøp av en ny elektrisk ismaskin fra Engo Norge. – Det er en fjær i hatten for oss å få lov til å levere ismaskin til en skøytegruppe med så stolte tradisjoner, sier Vidar Berge.

Sikrer badegjester
Swimeye i Stavanger vil revolusjonere sikkerheten i svømmehaller, og har som mål å bli best i verden med sin drukningsalarm. – Vi er allerede markedsledende i Norden, hevder Tor Petter Johansen.

Plass til å svømme
Mange baner ledige til svømming, og aktivitet fremfor sklier. Det er nybygde Bjørkebadet på Bjørkelangen.

Lang vei til miljøkunstgress
Kunstgressbaner er et miljøsvin. Hvordan unngå at gummigranulat forurenser naturen? Det er lenge igjen til noen har det endelige svaret.

Idrettsjus:
Anleggseiers erstatningsansvar
Ordet ”ansvar” gir assosiasjoner til noe som skjerper vår måte å handle på. Å vurdere risiko og sårbarhet ved anlegget er da også noe av det viktigste anleggseier kan gjøre, det være seg ved planlegging av nybygg og i løpende drift.

Rett fra Tvedt:
En anleggspolitikk for fremtiden

Faste sider:
Aktuelt fra Kulturdepartementet
Nytt fra Bad, park og idrett
Anleggsbørsen


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Idrett & Anlegg 7/2018 er ute nå