Det lille øysamfunnet Bulandet ytterst i havgapet i Sogn og Fjordane kan endelig realisere en 50 år gammel drøm: et eget svømmeanlegg for å lære lokalbefolkningen å svømme. Resultatet er en svømmehall med spektakulær beliggenhet.

0616-iogaIdrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I denne utgaven kan du lese om følgende:

Leder: Omdømmeutfordringer i kø
«Norsk idrett opplever en av sine vanskeligste perioder på lang, lang tid, og omdømmeutfordringene står i kø.»

Ber om større åpenhet
John G. Bernander og Åpenhetsutvalget sier norsk idrett er mer åpne enn andre frivillige organisasjoner, og viser like stor åpenhet som store børsnoterte selskaper. Men han forventer mer.


IDRETTSANLEGG

Realiserer svømmedrømmen i havgapet
Det lille øysamfunnet Bulandet ytterst i havgapet i Sogn og Fjordane kan endelig realisere en 50 år gammel drøm: et eget svømmeanlegg for å lære lokalbefolkningen å svømme. Resultatet er en svømmehall med spektakulær beliggenhet.

Kan ta imot verdensstjerner
Planen var i utgangspunktet en ny BMX-bane med europacupstandard for Råde BMX-klubb, men nå står en interkommunal bane med verdenscupstandard klar. Det håper man også gir økt rekruttering.


LYS

– Lys er vanskelig
– Lys i idrettshaller, og særlig LED-lys, er en vanskelig sak. Når markedet blir mer seriøst, og kvaliteten blir god, tror jeg likevel at LED-lys er det som blir tingen, sier Tom Anderson, anleggsrådgiver i Norges Håndballforbund.

– Vi måtte rydde opp
– Vi fant ut at den første løsningen ikke var bra nok og at vi måtte rydde opp. Vi lærte mye av den prosessen, og vet nå at vi har en løsning som fungerer, sier Thomas Lorentzen i Glamox, som leverte belysningen til Hønefoss Arena.

– Blender brukerne
– Moderne LED-armaturer er blitt et problem på den måten at de blender dem som bruker anlegget. Hvordan man plasserer lysanlegget har mye å si for funksjonaliteten, sier Tore Krok Nilsen i Cowi as.


Din kommune: Førde
Bredt tilbud i og utenfor parken
Rosinen i pølsa er Hafstadparken til 100 millioner kroner, men Førde har et bredt idrettstilbud å tilby sine innbyggere også utenfor parken.

Gir gode råd for bedre skiløyper
Allerede før den første snøen daler ned fra himmelen, kan Johannes Haukåssveen på Sjusjøen kjøre opp skiløyper. Nå deler han sine beste tips for snøproduksjon og løypekjøring.

Full rehabilitering for 1000 kroner
Vågsøy kommune har fått rehabilitert to ballbinger til en minimal pris for kommunen takket være dugnad og støtte.

Lanserer alt-i-ett-løsning
Deltager.no lanserer nå sin alt-i-ett-løsning som samler påmelding, medlemsregister, kontingentinnkreving og kommunikasjon på en og samme platform.

Innlegg: Spillemidler
Endringer i bestemmelsene om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet
Kulturdepartementet gir en gjennomgang av noen av justeringene.

Rett fra Tvedt
Statlig anleggspolitikk
«Vi har et felles mål om å øke bredden i anleggsporteføljen, men vi har forskjellig syn på hvordan vi best når målet. Fjørtoftutvalget etterlyser mer statlig styring på området, mens NIF fortsatt mener at hvilke idrettsanlegg som skal bygges best bestemmes lokalt.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.

Mottok Fearnleys olympiske ærespris
Are Strandli og Kristoffer Brun mottok i dag Fearnleys olympiske ærespris under Regjeringens mottakelse for de norske OL- og Paralympics-utøverne. Juryens begrunnet utnevnelsen av årets vinnere med flere forhold.

Aktuelt fra kulturdepartementet
Nyheter levert av Kulturdepartementet

Anleggsbørsen
Idrett & Anleggs leverandørregister


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Lagre

Idrett & Anlegg 6/2016 er på vei