Østfoldbadet vil utvide med stort utebasseng integrert med nytt 25-meters basseng. Prislappen er beregnet til over 100 millioner kroner. Nye innovative energiløsninger skal gi lavere forbruk av ekstern energi for hele det nye anlegget enn hva det er i dag.

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I Idrett & Anlegg nr 4/2017 kan du lese om følgende:

Leder:
Smarte og billige løsninger
«Vi applauderer kommuner og andre utbyggere som tenker utradisjonelt for å få realisert sine anleggsdrømmer. Det er fort gjort å se på hva som er gjort tidligere, og låse seg fast i kostbare  løsninger. Men med kompetanse og vilje, er det fullt mulig å spare mye penger på å tenke annerledes.»

Din kommune: Elverum
Idrett og utdanning hånd i hånd
Seks år gamle Terningen Arena ble en vitamininnsprøytning for idretten og utdanningstilbudet i Elverum. Nå lever idretten og utdanningen i hedmarksbyen hånd i hånd og drar nytte av hverandre i flere sammenhenger.

Satser på grønn energi og utendørsbad
Østfoldbadet vil utvide med stort utebasseng integrert med nytt 25-meters basseng. Prislappen er beregnet til over 100 millioner kroner. Nye innovative energiløsninger skal gi lavere forbruk av ekstern energi for hele det nye anlegget enn hva det er i dag.

Bygger svømmehall på «billigsalg»
Aurskog-Høland kommune har jobbet hardt og målrettet med bransjen for å få en så billig svømmehall som mulig. Prislapp for 25-metersbasseng og opplæringsbasseng: 81 millioner kroner.

Her er maskinene du bør ha på idrettsplassen
Riktig og regelmessig vedlikehold av naturgress og friidrettsdekker kan øke brukstiden betraktelig. Her kommer noen tips til hvilke typer maskiner man bør ha for å få et godt resultat.

Tenk på belysning tidlig i prosessen
Feil valg av lys kan bli både dyrt og skjebnesvangert. Tenker man på lys tidlig i prosessen med å bygge et idrettsanlegg, kan man spare både tid, penger og ikke minst få et sikrere anlegg.

Smartere anlegg med app-styrt LED-belysning
Et nytt skybasert lysstyringssystem gjør det enkelt å tilpasse belysning på idrettsanlegg til forskjellige arrangementer – bare ved å trykke på en knapp.

Momsproblemer for Drammensbadet
Regelendringer i 2008 og 2010 gjør at Drammensbadet risikerer en momsregning på om lag 65 millioner kroner etter et bokettersyn i 2015. Drammensbadet handlet i god tro, og nå ligger klagen til behandling hos skattemyndighetene.

Skal bygge ny grusbane ved ny skole
Ullensaker-ordfører Tom Staahle kaller det en parodi. Men Akershus Fylkeskommune har besluttet at det skal bygges en 11-er grusbane i forbindelse med den splitter nye videregående skolen på Jessheim som står klar til høsten.

Nellemann inn i Svenningsens
Nellemann Gruppen kjøper aksjemajoriteten i parkmaskinleverandøren Svenningsens maskinforretning AS.

Rett fra Tvedt
Landslagsmodellen er grunnlaget for norsk toppidrett
«Dagens  toppidrett og landslagsmodell skal være med på å skape et økonomisk og toppidrettskulturelt grunnlag for toppidretten også i framtiden.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i  Idrett & Anlegg.

Aktuelt
Miniseminar om seksuell orientering
Disse er årets idrettsfredskorpsere
Fra NIF til ny storkommune
Kler opp den norske troppen til OL
24 søknader til stillingen som generalsekretær
Full momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg
Søk om midler fra Extrastiftelsen

Faste sider:\
Aktuelt fra Kulturdepartementet
Nytt fra Bad, park og idrett
Anleggsbørsen


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Idrett & Anlegg 4/2017 er ute nå