Orkdal kommune har opplevd et kjempeløft på anleggsfronten de siste fem årene. Med nye og bedre anlegg har også antall medlemmer i klubbene skutt i været.

0416-IogA-storIdrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I denne utgaven kan du lese om følgende:

Leder: Må ta enda mer ansvar for miljøet
«I denne utgaven av Idrett & Anlegg kan du lese tre ulike reportasjer hvor energi og miljø er tema. Alle sammen er eksempler på hvordan idretten kan ta et enda større miljø- og samfunnsansvar ved å tenke energisparing og andre tiltak for miljøet.»


TEMA: ENERGI OG MILJØ

Vil nær halvere energiforbruket
Skien Fritidspark har investert over 20 millioner kroner for å redusere energiforbruket med nesten 40 prosent gjennom en EPC-kontrakt (Energy Performance Contract). Risikoen er det entreprenøren Norsk Enøk og Energi AS som har. Men allerede etter fem måneder ser man resultater.

Odd er i en helt egen miljø-divisjon
– Det er ingen tvil om at Odd Ballklubb og Skagerak Arena er Tippeligaens og fotball-Norges mest miljøvennlige. Vi synes faktisk det er skuffende lite konkurranse å få på dette området, sier direktør Einar Håndlykken.

Grenseløst samarbeid om idrettsanlegg
Et svensk-norsk interreg-prosjekt skal gi mer energismarte idrettsanlegg på begge sider av grensen og håpet er en energibesparelse på 25 prosent.


IDRETTSANLEGG

Nettside for bedre anlegg
En ny webportal skal gjøre norske idrettsanlegg bedre ved å samle all relevant informasjon for bygging av dem på ett sted og gjøre den lett tilgjengelig for alle.

Oppfylte drømmen med kjempedugnad
Omfattende dugnadsinnsats har gjort at Kongsvinger Tennisklubb (KTK) har fått realisert drømmen om egen tennishall. Prislappen endte på 11,5 millioner kroner.

Snart milliardutbygging i Trondheim
Granåsen og Trondheim Spektrum skal trolig bygges ut for over én milliard kroner til sammen. Et Ski-VM i Granåsen i 2021 ville satt fart på den planlagte utbyggingen av skiarenaen. Nå får Trondheim bedre tid på seg.

Stolt over full aktivitet i kjempebygg
I Bærum idrettspark ligger Norges nest største idrettsbygg med sine 16.000 kvadratmeter. Bare Vikingskipet på Hamar er større. Og lokalbefolkningen vet å bruke det store anlegget.


Din kommune: Orkdal

Kjempeløft de siste årene
Orkdal kommune har opplevd et kjempeløft på anleggsfronten de siste fem årene. Med nye og bedre anlegg har også antall medlemmer i klubbene skutt i været.


Rett fra Tvedt:
Ja takk, begge deler
«Skal vi bygge ordinære idrettsanlegg eller anlegg for egenorganisert aktivitet? Jeg gjør som Ole Brum og svarer ja takk, begge deler. Begge anleggstyper er viktige når det gjelder å nå vår visjon om idrettsglede for alle.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.


Aktuelt
– Slik vil unge frivillige få flere kollegaer
– Stor økning i barnefotballen
– Hedret med gull
– Ulateig til Owren
– Osram lyser opp fotball-EM

Aktuelt fra kulturdepartementet
– Strategiutvalget for idrett har gitt kulturministeren råd om fremtidens idrettspolitikk
– Kompetansedatabase for idrettsanlegg
– Hovedfordelingen av Norsk Tippings overskudd til idrettsformål 2016
– Fylkesvis fordeling av post 1.1 – idrettsanlegg til kommunene

Anleggsbørsen
Idrett & Anleggs leverandørregister


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Lagre

Idrett & Anlegg 4/2016