Med solceller på taket og den ene veggen, 15 energibrønner, solfangere og ny teknologi setter Holmen svømmehall en ny standard for svømmehaller i Norge. Energibesparelsen blir i millionklassen.

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I Idrett & Anlegg nr 3/2017 kan du lese om følgende:

Leder:
Idretten må ta miljøansvar

«I Asker tar man den helt ut, som det heter, når man nå ferdigstiller nye Holmen svømmehall. Med innovative løsninger har man bygget en svømmehall som skal spare hele 1.300.000 kWh med  strøm sammenlignet med gjennomsnittet for andre svømmehaller i Norge.»

Slik lykkes idrettslaget med å etablere en BUA-ordning
Alle idrettslag og idrettsråd kan bidra til økt inkludering og aktivitet gjennom å låne ut gratis sportsutstyr gjennom BUA.

Din kommune: Lier
Vil bygge anlegg for å få flere i aktivitet
Lier kan skilte med nasjonalt anerkjente anlegg for både motocross, hest og golf. Men for å få flere liunger i aktivitet, ønsker man seg flere anlegg med større bredde.

Slik blir kunstgressbanen klar til spill
Er banen bar så er banen klar. I hvert fall nesten. Regelmessig og riktig vedlikehold av kunstgressbaner gjør at vårklargjøringen blir enklere og levetiden på banen lengre.

Bygger unik dukhall over kunstisbane
Kunstisbanen i Kristiansund får tak og vegger og blir Norges fjerde skøytehall for hurtigløp; Atlanten kunstisbane. Prosjektet er unikt i Norges og blir landets største dukhall.

Skal bygge 35 nye tennisbaner i Norge
Mens Casper Ruud slår seg oppover på verdensrankingen i tennis, skal Tony Jønsson og Sportsconcept bygge 35 nye tennisbaner i Norge i år. Men Jønsson tror ikke det er nok for å ta imot alle nye tennisspillere som vil komme.

Bygger fremtidens svømmehall
Med solceller på taket og den ene veggen, 15 energibrønner, solfangere og ny teknologi setter Holmen svømmehall en ny standard for svømmehaller i Norge. Energibesparelsen blir i millionklassen.

Rekorddeltagelse
Det ble rekorddeltagelse på Badeteknisk 2017 på Hamar med over 350 deltagere.

Hedersprisvinneren vil lære av andre
Jan Willy Birkelund i Østfoldbadet ble tildelt årets Hederspris under Badeteknisk på Hamar. Premiepengene på 10.000 kroner skal han bruke på en to ukers ferie for å reise å se på andre badeland i Norge.

Rett fra Tvedt
Hvordan skape idrettsglede for ALLE?
«Idrettens visjon er «Idrettsglede for alle». Denne visjonen er og skal være krevende. Den betyr blant annet at alle barn og unge skal kunne delta i idrett uavhengig av familiens økonomi. Slik er det ikke i dag.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.

Aktuelt:
– Dette må alle idrettslag gjøre i april
– Inge Andersen slutter i Idrettsforbundet
– Tømmernes ny president i Norges Friidrettsforbund
– Blir direktør for kommunikasjon og samfunn
– Enwa Pahlén utvider servicestaben


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Idrett & Anlegg 3/2017 er på vei