Utstyr for millioner av kroner blir igjen på Lillehammer etter Ungdoms-OL og kommer idretten både lokalt og nasjonalt til gode i årene som kommer.

0216-IogA-storIdrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Leder: Ungdommen nå til dags
«Ungdoms-OL på Lillehammer er et eksempel på at ungdommen nå til dags slett ikke er så ille som mange skal ha det til.»

Ny anonym varslingskanal for doping
Dopingvarsel er navnet på den nye varslingskanalen for doping i idretten. Varslingskanalen sikrer anonymiteten og sikkerheten til den som varsler om doping.

Håndballforbundet endrer anleggspoolen
Styret i Håndballforbundet har besluttet å endre innretningen på sin anleggspool etter kritikk fra blant annet både leverandører, som mente seg utestengt, og Kulturdepartementet. Nå åpnes den for alle, og bytter navn til anleggsforum.

Kreativ bruk av svømmehall:
Triatlon-start i bassenget
– Dette er jo himmelen sammenlignet med det 12,5-metersbassenget vi hadde før, sier trener Knut Ole Rønningen i Vardø Svømmeklubb. Han forteller om kreativ bruk av bassenget.

Årets idrettsanlegg 2016:
Lislebyhallen vant
Lislebyhallen i Fredrikstad er kåret til Årets idrettsanlegg 2016. Hallen beskrives som et eksempel til etterfølgelse for hvordan idrettsanlegg kan imøtekomme lokale og globale miljøutfordringer.


UNGDOMS-OL

Legger igjen utstyr for flere millioner
Utstyr for millioner av kroner blir igjen på Lillehammer etter Ungdoms-OL og kommer idretten både lokalt og nasjonalt til gode i årene som kommer.

Fremtidens idrettsledere fikk prøve seg
Fremtidens idrettsledere har fått både kjærkommen kompetanse og erfaring gjennom Norges Idrettsforbunds lederutviklingsprogram og Ungdoms-OL. En av dem er Maya Sol Sørgård (19) fra Bodø, som er strålende fornøyd med opplegget.


VEDLIKEHOLD

Slik gjør du banene klare til sesongen

Kunstgress:
Granulatnivået er viktigst
Eivind Skjolden mener det viktigste vedlikeholdet man gjør på en kunstgressbane er å opprettholde granulatnivået. Da unngår man unødvendig slitasje.

Friidrettsdekke:
Periodisk vedlikehold viktig
Et friidrettsdekke krevet et godt vedlikehold for at det skal ha en lang levetid. Vedlikeholdet deles opp i to: daglig og periodisk vedlikehold.


DIN KOMMUNE: TANA

Gamle minner og mange muligheter
– Her i Tana er ting godt lagt til rette og folk har alle muligheter for friluftsliv og fysisk aktivitet. Og snart får vi også svømmehall, sier IR-leder Ole Henrik Somby. Akkurat det er en milepæl for kommunen i østre Finnmark.

Ny hall ga bedre Tana Cup
– Tana Cup i januar i år samlet mellom 250 og 300 brytere fra fem land. For oss hadde det ikke dette arrangementet vært mulig å få til uten den nye flerbrukshallen, sier hovedtrener Frode Gundersen i Bryteklubben Tana.

Snart kan tanaværingene stupe uti
Endelig ser det ut til at Tana kommune vil få en skikkelig svømmehall. – Vi håper på åpning til skolestart i 2017, sier prosjektleder Odd Reidar Biti.

Mange går «Til topps i Tana»
Tana kommune har ikke de høye, spektakulære fjelltoppene enkelte andre kommuner i Nord-Norge kan skryte av, men til gjengjeld mange mindre topper – som er langt mer tilgjengelige for noen hver.


Fra 30 til 300 medlemmer med ny vegg
– Dette er sannsynligvis det beste klatreanlegget i Buskerud, sier Dan Halvorsen. Og forteller at aktiviteten i Ringerike Klatreklubb har økt fra 30 medlemmer før de møtte veggen, til 300.

Romteknologien inntar dusjene
Romfartsteknologien er på vei inn i norske dusjanlegg og kan bidra til å spare så mye som 90 prosent vann og 80 prosent energi.

Rett fra Tvedt:
Idrettens anleggsmål
«Til tross for at spillemiddelordningen stadig tilføres mer penger øker det såkalte etterslepet. I fjor manglet det 2,8 milliarder kroner på at alle søknader kunne innvilges. Mange søker både fire og fem ganger før pengene blir utbetalt.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.

Aktuelt fra kulturdepartementet
– Økning i grasrotmidler til idrettslag og klubber
– Ny veileder for planlegging og bygging av idrettshaller

Lanserer ny generasjon løypemaskin
Antra viser nå frem Kässbohrers nye PB 100 løypemaskin.

Går så det suser i alpinbakkene
Vinterferien, med knallforhold mange steder, ga utslag i omsetningen for alpinbransjen, som hadde en økning på hele seks prosent i februar.

Anleggsbørsen
Idrett & Anleggs leverandørregister


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Idrett & Anlegg 2/2016