Agne Strøm er head greenkeeper, eller banesjef, i Gamle Fredrikstad Golfklubb og synlig stolt over at de kan ønske velkommen til sesongstart midt i mars hvert eneste år. – Det handler om å være på jobb og passe på banen hele vinteren, sier han. Se hva du kan lese om i Idrett & Anlegg 2/2019.

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I Idrett & Anlegg 2/2019 kan du lese om følgende:

Leder: Riktig med et presidentskifte
Norsk idrett trenger en samlende president, og det er dessverre ikke Tom Tvedt slik situasjonen har utviklet seg. Samtidig ønsker vi å påpeke at Tvedt har gjort en god jobb, og er langt på vei et offer for medienes jakt etter enkeltpersoner.

Din kommune: Våler i Østfold
Vekstkommune trenger anlegg
Ikke mange kommuner i landet vokser like fort som Våler i Østfold. Idretten ønsker seg haller og klubbhus for å dekke behovet, men ville gjerne eid anleggene sine selv.

Kretslederen
Vier sitt liv til idretten
Kåre Sæter har viet mesteparten av sitt liv til idretten siden han som 15-åring i 1972 ble valgt inn i hovedstyret i IL Valder. – Idretten gir meg så mye, sier kretslederen i Møre og Romsdal idrettskrets.

Her våkner golferne ekstra tidlig
Det er sol, litt varme – og det er faktisk grønt på alle kanter. Gamle Fredrikstad Golfklubb har banen klar før de fleste andre.

Forspranget ligger i gulvet
Etter to år er den nye Frognerhallen stapp full av lokal og nasjonal aktivitet. Slik går det når man legger et gulv som tar mest hensyn til utøverne.

Ny bakkerekord med fire bakker
Bare måneder etter at gravearbeidet startet, sto Jordalen hoppanlegg – med fire nye hoppbakker – klar. Med det har hoppmiljøet i Gudbrandsdalen fått et etterlengtet anlegg.

Fullt hus i tidligere tom hall
Redningen kom da taket raste. En gang var Hafnia-Hallen i Danmark en tom fotballhall. I år passerer den en halv million brukere.

Anlegg står tomme
Idrettshallene står tomme 40 prosent av tiden. – Anleggene blir for dyre og for ambisiøse, slik at det blir vanskelig å finansiere og drifte dem, ifølge Bjørn Aas på NTNU.

Idrettene blomstrer med ny hall
Etter første driftsår kan det trygt slås fast at Arena Nordvest i Kristiansund er en stor suksess. Nye idretter blomstrer og besøkende strømmer til.

Bekymret for felles medlemssystem
Norges idrettsforbund samler medlemmene i ett system. Eksterne leverandører er sagt opp fra 1. juli og bekymrer seg for om de får være med videre.

Idrettsjus
Målrettet innsats for fair play og rene miljøer
I utgangspunktet mener jeg det bør være unødvendig å skrive en kronikk om hvor viktig det er å drive aktivt antidoping arbeid. Idrett, folkehelse og doping hører ikke sammen!

Rett fra Tvedt
Idretten vil!
Denne gangen har det som kalles idrettspolitisk dokument fått en skikkelig «make over» – og fremstår i ganske ny drakt, både når det gjelder innhold og form. En stor endring blir tydelig allerede i inngangen. I stedet for «Idrettspolitisk dokument» heter nå planen «Idretten vil!».

Faste sider:
Aktuelt fra Kulturdepartementet
Nytt fra Bad, park og idrett
Anleggsbørsen


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Idrett & Anlegg 2/2019 er ute nå