Hedemarken Curlingklubb har fått seg egen curlinghall på «billigsalg» ved å installere et mobil isanlegg på permanent basis i en industrihall. Prislapp: ca. 5 millioner kroner.

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I denne utgaven kan du lese om følgende:

Leder: Tenk alternativt om anleggsbygging
«På Stange har Hedmarken Curlingklubb tenkt alternativt og fått laget seg en curlinghall med fire baner for en brøkdel av hva andre i Norge har fått til.»

Bruker mobilt isanlegg permanent
Hedemarken Curlingklubb har fått seg egen curlinghall på «billigsalg» ved å installere et mobil isanlegg på permanent basis i en industrihall. Prislapp: ca. 5 millioner kroner.

Din kommune: Steinkjer
Kompakt og nært idrettstilbud
Med bare fire kilometer fra Steinkjer stasjon til Steinkjer skistadion, og planer om en rulleskitrasé fra skistadion til Steinkjerhallen med både friidrettshall, turnhall og flerbrukshall, har trønderne et kompakt og allsidig idrettstilbud.

– Idretten er en folkebevegelse
Ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) opplever at idretten i kommunen har et bredt perspektiv på det de driver med og er like opptatt av hva man vil med bygda som av selve idretten.

Mobilretur ga én million til idrettslag
Idrettslag som deltok på mobilretur 2016 samlet inn hele 32.629 mobiler. Innsamlingen genererte én million kroner til 235 idrettslag rundt omkring i Norge.

Årets ildsjel er på toppen av livet
Svein Robert Vestå måtte ta seg en topptur etter den sterke opplevelsen det var å bli kåret til Årets ildsjel. Selv er han på toppen av livet.

Krasjlanding for lufthall i Brønnøysund
Tre havari på like mang år gjør at lederen i BIL Fotball fastslår at luften har gått ut av «fotballbobla » for godt. Målet er nå å finansiere en stålhall. På Mo i Rana falt Stålkameratenes lufthall i romjula.

Ishallstrid avgjort i domstolen – kommunen vant på 8 av 11 punkter
Etter over tre års uenighet er nå striden mellom Kongsvinger kommune og entreprenøren Hallutvikling AS i forbindelse med byggingen av ny ishall over. Saken er avgjort i retten og kommunen  fikk medhold i 8 av 11 tvistepunkter.

Håndball-VM 2023 til Skandinavia
VM 2023 for kvinner er tildelt Danmark, Norge og Sverige i fellesskap. Det ble bestemt av styret i IHF under VM.

Bygger idrettshall under kunstgressbanen
På bakkeplan skal det ligge en kunstgressbane. Under den skjuler det seg en flerbrukshall og en egen etasje med dansesaler, treningsrom, garderober og andre fasiliteter.

Tre uteområder utfyller
Da man skulle bygge tre ulike uteområder på tre ulike steder i Levanger, så man på de tre i sammenheng og ville få de til å utfylle hverandre. Og de hentet inspirasjon i Danmark.

Sliter med fem års etterslep
Nord-Trøndelag sliter med fem års ventetid på spillemidler. Nå forsøker man å prioritere idrettslag som har pådratt seg gjeld i forbindelse med ventingen når spillemidlene fordeles.

Enerettsmodellen består
Regjeringen la før jul frem stortingsmeldingen som slår fast at enerettsmodellen er den beste måten å drive ansvarlig spillvirksomhet på.

Jubler for landslinje
Steinkjer videregående skole kunne slippe jubelen løs da det ble klart at skolen får landslinje i friidrett.

Rett fra Tvedt
Fakta om spillemidler og anleggssituasjonen
«Kulturdepartementet og NIF utgir for tredje året på rad statistikksamlingen Spillemidler til idrettsanlegg.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.

Aktuelt fra kulturdepartementet
Nyheter levert av Kulturdepartementet

Anleggsbørsen
Idrett & Anleggs leverandørregister


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


Idrett & Anlegg 1/2017 er ute nå