Stadig færre barn og utfordringer med å skaffe nok personer til frivillig arbeid, har gjort at de fire største klubbene i Nord-Odal kommune i Hedmark har bestemt seg for å slå seg sammen til ett stort idrettslag.
0116-IogA-stor

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I Idrett & Anlegg 1/2016 kan du lese om dette:

Leder: Lær av de gode historiene!
Odal kommune som slår seg sammen til ett allidrettslag. Den jobben som er gjort der er til etterfølgelse for andre som går med tanker og planer om det samme.

Etterlyser ildsjeler til Innsatsprisen
Norges Håndballforbund etterlyser håndball-ildsjeler som fortjener ekstra heder og ønsker kandidater til Innsatsprisen 2015.

Trenerutdannet 120 kvinner i Midtøsten
Fem barnefotballkurs i Midtøsten i regi av NFFs prosjekt Girl’s Football Coaching Course ble gjennomført i 2015.

Saksøker kommunen etter ishallbygging
Over to år etter at nye Kongshallen i Kongsvinger sto klar til bruk høsten 2013 er byggherren Kongsvinger kommune og entreprenør Hallutvikling AS fortsatt uenig om oppgjøret. Nå har Hallutvikling saksøkt kommunen.

Ungdoms-OL bidrar til moderne anlegg
Samtlige OL-anlegg har topp internasjonal sertifisering 22 år etter eventyret på Lillehammer i 1994. – Dette er ganske unikt, og gjør det også mulig å benytte anleggene i fremtiden, sier Erik Ulateig i Ungdoms-OL 2016.

– Sikrer en ny generasjon av frivillige
Erik Ulateig forteller at Ungdoms-OL ikke bare er et arrangement for morgendagens utøvere. Også en ny generasjon frivillige vil gjøre sin innsats under lekene.

Samler de fire store til ett idrettslag
Stadig færre barn og utfordringer med å skaffe nok personer til frivillig arbeid, har gjort at de fire største klubbene i Nord-Odal kommune i Hedmark har bestemt seg for å slå seg sammen til ett stort idrettslag.

Din kommune: Hamar
Hamar kommune kaller seg idrettsbyen. Og det er ikke bare OL og anleggene fra 1994 som gjør den til det. Kommunen satser på et stort mangfold av idrettsanlegg – og planlegger stadig nye.

Vil gi mer støtte til flerbruksflater
Sparebankstiftelsen har gitt bandyforbundet tre millioner kroner til å sette opp utendørs flerbruksflater for innebandy og annen aktivitet. Sju flater er bygget, men fortsatt er det penger til over dobbelt så mange flater.

Endringer uten dramatikk
Kulturdepartementet ble omorganisert fra 1. januar. Idretten hører nå inn under Avdeling for sivilsamfunn og idrett. – Vi hadde ikke noe behov for at idrettsavdelingen skulle omorganiseres, sier idrettspresident Tom Tvedt.

– Varangerhallen er gull verdt
– Denne hallen er gull verdt for fotballen i Vadsø, sier trener Odd Johnsen. På Norild gutter født 05/06 har han mellom 40 og 50 ivrige spillere som trener året rundt.

Delte ut 349 grasrotmillioner i fjor
Hvert år får breddeidrettslaget IL Gneist om lag 600.000 kroner i grasrotmidler fra Norsk Tipping. Potensialet for ditt idrettslag kan være minst like stort. Halvparten av Norsk Tippings aktive spillere er nemlig ennå ikke nyttet til en grasrotmottaker

– SK Høken tar sosialt ansvar
Supportere til Manchester United, Port Vale og Liverpool bidrar økonomisk, men først og fremst er SK Høken, med base på flotte Bleik stadion, en viktig aktør i og for lokalsamfunnet. – Klubben tar sosialt ansvar, slår styreleder Stein Hansen fast.

Sunn Jenteidrett gir trivsel
Sunn Jenteidrett henvender seg til ungdom i alderen 13-22 år, og forsøker å formidle at unge idrettsutøvere trenger mye god mat for å kunne trives og prestere på banen og skolen.

– Mat for alle
– Jeg har gledet meg til denne boken skulle komme ut. Her er det enkle oppskrifter og retter som tar liten tid å lage. Her er det mat for alle, sier et av våre VMhåp i orientering, Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Kjempet seg unna konkursspøkelset
En serie uheldige omstendigheter gjorde at Flisa Allianseidrettslag ikke klarte å betjene sin høye gjeld lenger, og var truet av konkurs. Men med pågangsmot og kreativitet har de klart å få gjelden ned på et håndterbart nivå.

Rett fra Tvedt:
Kommunene er idrettens største sponsor
«Jeg vil benytte denne første spalten til å takke alle norske kommuner for det viktige bidraget de gir til norsk idrett. Uten kommunal hjelp og støtte ville idretten sett helt annerledes ut.»
Idrettspresident Tom Tvedt er fast spaltist i Idrett & Anlegg.

Nasjonal idrettsdugnad for inkludering av flyktninger
Kjelsås IL vil starte nasjonal idrettsdugnad for integrering av asylsøkere. Nå får de støtte til arbeidet fra Trigger.Action.

Aktuelt fra kulturdepartementet
– Endringer i Kulturdepartementet
– Tildeling av spillemidler til idrettsformål i 2016
– Ny veileder for kampidrettsanlegg

Anleggsbørsen
Idrett & Anleggs leverandørregister


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


 

 

Idrett & Anlegg 1/2016