På sensommeren i fjor kunne Biri idrettslag endelig åpne dørene til sin nye storstue, Biri flerbrukshall. Se hva du kan lese om i Idrett & Anlegg 1/2019.

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

I Idrett & Anlegg 1/2019 kan du lese om følgende:

Leder: #STARTTALKING
Seksuell trakassering og overgrep er dessverre noe som skjer i idretten. Før jul ble kampanjen #starttalking lansert. Idretts-Norge, Barne- og likestillingsdepartementet og Kulturdepartementet går sammen om å bryte stillheten.

Realiserte halldrømmen
Siden tidlig på 1990-tallet har Biri idrettslag ønsket seg en hall. De hadde håpet at Gjøvik kommune skulle ta ansvaret, men til slutt realiserte de det på egenhånd.

20 millioner til viktig anleggssatsing
Som en del av anleggspolitisk program for 2018 har Kulturdepartementet satt av ekstraordinære midler til en særskilt tilskuddsordning beregnet for etablering av tilleggsarealer til idrettshaller.

Din kommune: Søgne
Går på vannet i Søgne
Kommunen flytter stadion ut av sentrum for å bygge skole. Skytterlaget får endelig bane igjen etter 34 år uten. Og turgjengerne kan bokstavelig talt gå på vannet.

Kretslederen
Siste innspurt for kretsen
Hilde Stokke er Østfold idrettskrets sin siste kretsleder. Neste år går kretsen inn i nye Viken idrettskrets, og Hilde ønsker å være med videre i det som blir Norges største idrettskrets.

Langt liv med LED
Lyspærene lever lenger og styres bedre. Idrettsanleggene går inn i fremtiden med appstyrte LED-lys som lever i 20–25 år før lampene må skiftes.

Nye høyttalere for utendørsarenaer
Bose Proffesional lanserte nylig et helt nytt høyttaleranlegg rettet mot utendørsarenaer. – Dette er et produkt ingen andre har – verken når det gjelder pris eller kvalitet, hevder Bjørn Erik Hexeberg.

– Flere velger digital lyd
Lydanlegget blir så enkelt at hvem som helst kan bruke det. – Stadig flere velger digitalmiksere, sier Bjørn Fjeld i Norsk Lydteknikk.

Sikker standard for mesterskapene
Sykkel-VM i Bergen viste at det trengs. Nå skal beredskapssjef Ivar K. Lunde lede arbeidet med å lage en egen standard for risikostyring av store arrangementer i byer.

Full kontroll med utleie
– Vi burde hatt fredsprisen, smiler fagansvarlig Tommy Svendsrud i Drammen kommune. Han er storforbruker av bookingsystemet til Hano.

Spiller seg i form
På skjermen er det et helt vanlig spill, men her vinner du ikke uten å bli svett. Playpulse kombinerer dataspill og trening og håper å komme inn hos norske idrettsanlegg.

Idrettsjus
Styrearbeid– et ansvar i fellesskap  og for den enkelte
Det nærmer seg tiden på året for årsmøte i selskaper, lag og foreninger. Valgkomiteene er forhåpentligvis godt i gang med arbeidet sitt og telefoner gjøres til aktuelle kandidater. Å få spørsmål om å sitte i et styre, mener jeg bør være en tillitserklæring. Det innebærer en posisjon til å kunne påvirke utvikling av organisasjonen, samt føre kontroll med at den daglige driften skjer i tråd med organisasjonens vedtatte planer.

Rett fra Tvedt:
Å gjøre det enkelt…
Ett av regjeringens mantra er forenkling. Kontakten med offentlige institusjoner skal gjøres enklere. Det skal bli enklere å være frivillig, det skal bli enklere å være frivillig organisasjon. Dette heier vi på.

Faste sider:
Aktuelt fra Kulturdepartementet
Nytt fra Bad, park og idrett
Anleggsbørsen


Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement

Idrett & Anlegg 1/2019 er ute nå