Idrett & Anlegg 5/2019 er ute nå

Lik det eller ikke: Svenskene ligger et hestehode foran oss når det gjelder å ta miljøansvar rundt kunstgress-utfordringene. Kalmar kommune vet mye om hva slags praktiske løsninger som fungerer.

Publisert Sist oppdatert


I Idrett & Anlegg 5/2019 kan du lese mer om Kalmar kommunes innsats mot kunstgress-utfordringene. I tillegg finner du dette:

Leder:
Den lille, viktige forskjellen

«Vi står foran en ny vinter med mye nedbør i form av både regn og snø. Banemannskapene kan allerede nå etablere områder på banen der gummigranulat kan oppbevares.»

Asker går for helgrønt
Nye Asker kommune skal tuftes på FNs bærekraftsmål. Det betyr at miljømålene skal vurderes i hver sak som er oppe til behandling i kommunen, noe som også får betydning for idrettsanleggene.

Mange gode initiativ fra grasrota
Nye krav til kunstgressbaner, tiltak for å hindre at granulat havner på avveie og omfattende kurs- og informasjonsvirksomhet. Dette er noen av tiltakene Norges Fotballforbund (NFF) arbeider med for å bidra til et mer miljøvennlig fotball-Norge.

Her er de nye kravene
Både myndigheter og anleggsansvarlige vil bygge miljøvennlige kunstgressbaner

Kretslederen:
Rodde i land sammenslåingen
Sammenslåingsprosessen av de to idrettskretsene i Agder ble rodd fint i land. Som kretsleder styrer Jon Rolf Næss nå nye Agder idrettskrets.

Kunnskap er hele nøkkelen
De beste produktene kan gjøre underverker med et sportsgulv. Men ingen kommer i mål uten folk som har kunnskap om hvordan produktene skal brukes i praksis. Akkurat slik er det i Skedsmohallen, der de benytter Purgoplay renholds- og vedlikeholdsprogram.

Din kommune: Malvik
Ny hall på gang i Hommelvik
Ny idrettshall er i idéfasen. Ellers satser Malvik kommune målrettet på friluft. – Vi vil gjøre dørstokkmila lav for alle, sier Hans Jørgen Renå.

Parkens diamant er ishallen
Innerst i parken ligger det, årets idrettsanlegg i Norge. Ishall i en park? Ja visst. I Bugårdsparken i Sandefjord har de faktisk plass til alt og alle.

Involvert i alle isbaner i landet
Isbaneteknikk AS i Sande i Vestfold beskjeftiger seg bare med idretter der det er is på banen. Så har da bedriften også vært involvert i stort sett alt av isbaner her i landet.

Rett fra Kjøll
Vår del av vår felles fremtid
Jeg tror helhjertet på at idrett kan forandre liv. Både for den enkelte og for det samfunnet, stort eller lite, som vi alle er en del av. Nelson Mandela sa at idrett har kraft til å forandre verden. Idrett kan inspirere, kan skape håp der det bare er fortvilelse.

Idrettsjus
Privatliv på avveie - Klikk, klikk! Del, post, tweet – svisj!
Daglig tas det millioner av bilder som publiseres og distribueres ut på all verdens digitale kanaler. Noe frivillig, annet skjult og høyst ufrivillig. Idrett- og sportsmiljøene er intet unntak.

Faste sider:
Aktuelt
Nytt fra Bad, park og idrett
Anleggsbørsen
Aktuelt fra Kulturdepartementet

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement