Idrett & Anlegg 4/2019 er ute nå

På fire måneder har Berit Kjøll i hvert fall fått én sak klar: Alle hun treffer på i Idretts-Norge er opptatt av idrettsanlegg.

Publisert Sist oppdatert

I Idrett & Anlegg 4/2019 kan du lese om følgende:

Leder:
En anleggsnasjon i forfall
«Det er mye som skal på plass for det nye idrettsstyret, men noe av det viktigste det må ta grep om er å begynne på innhentingen av etterslepet på anleggsfronten.»

– Alle snakker om anlegg
På fire måneder har Berit Kjøll i hvert fall fått én sak klar: Alle hun treffer på i Idretts-Norge er opptatt av idrettsanlegg. Idrettspresidenten er også opptatt av idrettsanlegg. Glødene engasjert i hvordan det står til og hva som kan gjøres, viser det seg. Men det stopper jo ikke der.

Din kommune: Ibestad
Aldri mangel på hjelpende hender En internasjonal arbeidsleir i 1964 bygde gressbanen i Hamnvik i Ibestad. Da kulturhus og idrettshall skulle settes opp, kom det så mange på dugnad at folk måtte sendes hjem fordi det ikke var nok å gjøre.

Lyden av Holmenkollen
Kollen-brølet er legendarisk og helt spesielt. Men uten kompetansen til Scandec ville lyden i Holmenkollen aldri vært den samme.

Nå kan mørket bare komme
Denne høsten kan alle som bruker nærmiljøanlegget ved Reier skole i Moss bade i flunkende nytt lys.

Kampen mot lysforurensning
Det er slettes ikke uten grunn at Signify/Philips har jobbet mye med produktutvikling og tilpasning til omgivelsene de seneste årene. Nye krav er kommet til som følge av at mange lyskilder, spesielt utendørs, ikke nødvendigvis bare er et gode. Lys kan også være forurensning og et miljøproblem.

Felles lykke i Østfold
På tvers av kommunegrenser, idretter og politisk ståsted har det oppstått et særdeles fruktbart samarbeid i Østfold. Resultatet er to nye haller og mer til.

Tverga tar regien
Tverga er navnet på det nye ressurssenteret for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet i Norge. Senteret har vært i drift i åtte måneder og har allerede samlet mye kunnskap og erfaring.

Kretslederen
Organisasjonsmennesket
Nordis Vik Olausson beskriver seg selv som ei breddejente. – Hvis jeg har medalje i noe, så må det være som frivillig i organisasjonsarbeid, sier hun med et smil.

Det går opp og det går ned
Det går løpebaner på kryss og tvers. Noen går rett fram, andre opp – faktisk er en del av dem på vei ned også. Uansett drar du kjensel på det røde tartandekket som er rullet ut mellom busker, kratt og trær, eller sniker seg rundt veggen på en av bygningene til Syddansk Universitet i Odense.

Rett fra Kjøll
Utrolig spennende!
Nå har jeg sittet litt over 100 dager som idrettspresident. Det har vært helt fantastisk. Jeg er ydmyk for hvor mangfoldig, hvor stor og hvor viktig idrettsbevegelsen er for landet vårt. Jeg er stolt og glad over å være blitt valgt som øverste tillitsvalgte i norsk idrett.

Idrettsjus
Aktivitet og anlegg som tiltrekker flere
Ferske tall fra Ungdatasenteret på Oslo Met viser en økende tendens til frafall i den organiserte ungdomsidretten. De samme tallene viser imidlertid også at stadig flere bruker mer tid på trening og aktivitet. Hvorfor et slikt frafall i den organiserte idretten?

Faste sider:

  • Aktuelt
  • Nytt fra Bad, park og idrett
  • Anleggsbørsen
  • Aktuelt fra Kulturdepartementet

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement