Idrett & Anlegg 3/2019 er ute nå

Verdensmester Karsten Warholm gleder seg stort over nytt banedekke på Bislett stadion. Nå er arenaen like fantastisk sommer som vinter.

Publisert Sist oppdatert

I Idrett & Anlegg 3/2019 kan du lese om følgende:

Leder:
Et valg med store forventninger
«Med Tvedt-perioden som historie, er det bare å rette alt søkelyset inn på det som skal bli Kjøll-æraen i Norges Idrettsforbund. Hun lanserte seg selv, litt populistisk sagt, som noe annerledes, noe mer, noe livligere, noe sprekere enn sine to mannlige konkurrenter i presidentkampen. Vi har store forventninger til at det er nettopp disse «annerledes-sidene» som kommer raskt og tydelig fram når det gjelder Berit Kjølls lederskap.»

Din kommune: Vågan
Snudde banen og fikk nye haller
I Kabelvåg snudde de fotballbanen for å få basishall, og til Henningsvær kommer fotballag fra hele verden for å spille i idylliske omgivelser. Men nå er det svømmehallen i Svolvær som er det store diskusjonstemaet i Vågan.

Kretslederen
– Det er plass til alle i idretten
John Arne Hveding brenner for at alle skal ha like vilkår i idretten, og har blant annet vært svømmetrener for utviklingshemmede. – Uansett forutsetninger, så er det plass til alle, sier han.

Nå vil idretten ut i kommunene
Idretten snakker ikke nok med kommunene. Eidsberg-ordfører og nyvalgt idrettsstyremedlem Erik Unaas vil få fart på samarbeidet.

Tribunemennene
Hvis du skal få noe stort opp og stå, så må det et godt samarbeid til. Slik er nye Sarpsborg stadion blitt en realitet. Klubben Sarpsborg 08 har tatt skritt for skritt sammen med en av sine viktigste medspillere – Tribunemannen.

Idrettsjus
Vi trenger et effektivt og forsvarlig planarbeid
Enhver som på en eller annen måte har erfaring med bygg- og anleggssaker, vet hva det vil si å smøre seg med tålmodighet og måtte holde ut frustrasjon for tidkrevende og byråkratiske prosesser. Papirbunken vokser etter hvert som planer og søknader sendes, og det kan virke ustoppelig hvor mange instanser som må involveres før spaden kan settes i jorda og anlegget ta form.

– Bislett er blitt fantastisk
Både Karsten Warholm og byrådsleder Raymond Johansen er strålende fornøyd med at Bislett er blitt oppgradert og framstår i topp tilstand. – Den står ikke tilbake for noen andre arenaer i verden, mener verdensmesteren. Byrådslederen er ekstra glad for at stadion har betydning både i nasjonal og lokal sammenheng.

Her er årets idrettsanlegg
Av totalt 15 innkomne søknader, ble det Bugården Ishall i Sandefjord som stakk av med seieren for Årets Idrettsanlegg 2019.

Faste sider:

  • Aktuelt
  • Nytt fra Bad, park og idrett
  • Anleggsbørsen
  • Aktuelt fra Kulturdepartementet

Idrett & Anlegg

Idrett & Anlegg er Norges eneste fagblad om idrettsanlegg og idrettspolitikk. Bladet kommer ut sju ganger årlig, og dekker anlegg for alle idretter, både innen- og utendørs.

Les mer om Idrett & Anlegg

Bestill abonnement