Årets siste Horeca-magasin med eget jubileumsnummer

Årets siste utgave av magasinet Horeca i 2019 er på vei til abonnentene. Sammen med denne utgaven finner du også en stor jubileumsutgave, da magasinet har eksistert i 50 år i år.

Årets siste utgave av magasinet Horeca i 2019 er på vei til abonnentene. Sammen med denne utgaven finner du også en stor jubileumsutgave, da magasinet har eksistert i 50 år i år.

Vi har gått gjennom alle de 51 årgangene, det vil si et sted mellom 21 000 og 22 000 sider, og funnet frem til noen av de gode sakene vi har skrevet om. Jubileumsbilaget er på 84 sider. Under finner du noe av det du kan lese om i den ordinære utgaven, som denne gang er på 76 sider.

Matomsorgsprisen til en nytenkende brobygger

Matomsorgsprisen 2019 er tildelt Ida Kristiansen, som er klinisk ernæringsfysiolog på Stavanger Universitetssykehus.

– Hun er en nytenkende brobygger, sa juryleder Ivar Villa under utdelingen.

Les mye mer i Horeca nummer 7 2019

Sparer millioner med ny matavfallsløsning

Det våte matavfallet blir omgjort til et pulver som kan sammenlignes med kaffegrut, som igjen er svært interessant for biogass-produsenter. De henter avfallet gratis.

Matavfallet blir med nyvinningen Waister redusert med rundt 75 prosent. Samtidig sparer brukerne store summer.

– Det er jo helt glitrende at miljøgevinsten går hånd i hånd med den økonomiske gevinsten, sier F&B-manager på Støtvig Hotel på Larkollen i Østfold, Fredrik Lindgren.

Lanserer desinfiserende knivslire

Silje Merethe Fossnes gjør hverdagen tryggere. Kokkemesteren fra Søgne har lansert desinfiserende knivslire med tilhørende verktøybelte og forstykke.

Hotelleventyret på Inderøy

Jægtvolden Fjordhotell innerst i Trondheimsfjorden har vært et eventyr siden 1981, både før og etter utbygging av det opprinnelige pensjonatet.

Mor Kjersti Slapgaard sammen med sønnen Olav Edvard løftet bedriften opp til å bli nærmest mirakuløst lønnsom etter en konkurs. Han har siden greid å blåholde på lønnsomheten etter utbygging til fjordhotell i 1989.

Østlandske Storhusholdning

Østlandske Storhusholdning 2019 er historie. Nærmere 100 utstillere opplevde stor pågang, og utstillerne var fornøyd.

Vi besøkte årets messe, og i denne utgaven finner du flere artikler, deriblant om Rune Veslum, som vant Innlandskokken for andre gang.

Prøver alkoholfri bryggeripub

På den nye baren til Brewdog serveres det bare øl uten alkohol.

– Det er en flott mulighet til å vise hva vi kan gjøre med alkoholfritt, sier kvalitetssjef Fraser Gormley.

«Rett fra Ræder»: Kostnadsdekning til arbeidstakers utdanning

Har du ansatte som ønsker å ta utdanning eller videreutdanning? Eller kanskje det er krav om påfyll av kompetanse? Arbeidsgiver kan på visse vilkår dekke kostnader til enkelte typer utdanning uten at det oppstår skatteplikt for den ansatte.

Les mer i den faste jusspalten «Rett fra Ræder», som Advokatfirmaet Ræders juridiske eksperter skriver.

Skjenneberg er portrettert

Adrenalin, mye mennesker og å være der ting skjer, det er slikt som gir Helene Skjenneberg energi. Mat og drikke-direktøren er tilbake i Scandic, der hun begynte som ekstrahjelp i Arendal for nesten 30 år siden.

Andre større artikler

Typebedrift i denne utgaven er Kjøkkensjefen i Tromsø, og du finner ellers en reportasje om årets hotellfrokostkåring, der Trøndelag dominerer.

Du finner også en stor artikkel med mange tips til hvordan du kan bruke akevitt som ingrediens i drinker.

Vi har også besøkt Anuga-messen i Tyskland.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!

Horeca

Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca

Bestill abonnement