Horeca nummer 5/2019 er ute nå

Årets femte utgave av magasinet Horeca i 2019 er på vei til abonnentene. I denne utgaven kan du blant annet lese om Bent Stiansen, som i disse dager har drevet Statholdergaarden i 25 år.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært 25 spennende, utfordrende og helt fantastiske år, sier Bent Stiansen (56), som gir sitt Statholdergaarden-prosjekt fem år til.

– Da får andre føre restauranten videre, sier han.

Boen gård, hemmelig perle på Sørlandet

Like nord for Kristiansand finner du ærverdige Boen gård, en gård med royal historie helt tilbake til 1400-tallet.

– Gården er nevnt i Oddernespapirene allerede i 1490, og under Kong Christian II i 1520 begynte gården å ta form, forteller hovmester, sommelier og daglig leder Dagfinn Galdal, som helst kaller seg «maitre’d» for Boen gård.

Landets sørligste hotell

De første månedene har gått over all forventning for ett av Norges nyeste – og landets sørligste hotell. – Det har til tider vært helt «vilt», forteller gründer, deleier og hotelldirektør Lotte Fredriksen Syltevik.

– Dessuten ser høsten veldig lovende ut, og vi har allerede booket flere julebord, sier hotelldirektøren.

Satsing på ny konkurransekategori

Det begynte med kantine-NM for tomannslag i 2017, fortsatte med NM Community Catering for tomannslag i 2018. På Smak 2020 skal firemannslag kjempe om NM-seieren.

Like etter OL i Stuttgart er unnagjort i februar neste år, braker det løs på Smak. Da skal Norges beste kokker i kantine, personalrestauranter, catering og institusjon kåres.

Påmeldingen til konkurransen er nå åpen.

Snart kåres årets beste frokosthotell

Thon Hotel Lofoten (Svolvær), Scandic Nidelven (Trondheim), Britannia Hotel (Trondheim), Scandic Hell (Stjørdal), Scandic Byparken (Bergen), Thon Hotel Rosenkrantz (Bergen), Hotel Norge by Scandic (Bergen), Scandic Maritim Hotel (Haugesund), Thon Hotel Stavanger og Thon Hotel Rosenkrantz (Oslo) er i finalen i Twinings Best Breakfast 2019.

I oktober kåres årets beste frokosthotell i 2019.

Britannia – også Norges sikreste

Britannia Hotel satser på å bli ett av landets aller beste hoteller, og er allerede godt i gang. Bare måneder etter åpning er hotellet i frokostfinalen (les over).

Men i denne utgaven kan du også lese om at Mikael Forselius & co også har en målsetting om å være landets sikreste hotell.

Vite Colte i Barolo

Langs velkjente «Canubi Hill» opp mot Barolo finner du en av de mest anerkjente vinprodusentene i Piemonte, nemlig Vite Colte.

– Vi investerer i fremtiden, men uttrykker samtidig lidenskap for et gammelt håndverk som er i kontinuerlig utvikling, påpeker eksportmanager for Vite Colte, Claudio Basso.

Storkjøkkenbransjens historie

Den første utgaven av bladet Storkjøkken (Horecas forløper) kom sommeren 1969, noe som betyr at vi i år markerer 50-årsjubileet.

Tidligere BFSN-leder og veteran i storkjøkkenbransjen, Arne Dalseng, skriver artikler med historisk tilbakeblikk.

Bernhard Moe AS er i dag lokalisert på Ranheim utenfor Trondheim. Selskapet har sin virksomhet innen import, kjøp, salg, planlegging, prosjektering, montering, vedlikehold og reparasjon av maskiner og utstyr til storkjøkken.

Les de historiske tilbakeblikkene i magasinet Horeca

«Rett fra Ræder»

I jusspalte «Rett fra Ræder», som Advokatfirmaet Ræders juridiske eksperter skriver, er temaet i denne utgaven «Endring av stilling og arbeidsoppgaver».

Ole André Oftebro har skrevet saken.

Andre større artikler

Typebedrift i denne utgaven av Cirkus i Stavanger.

Videre kan du lese om tomatforskning, om den nye «Matprinteren» og om Smakeappen, som ble lansert tidligere i år.

Øyvind Frich er portrettert i Horeca nummer 5 2019.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!

Horeca

Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca

Bestill abonnement