Horeca 6/2020

Årets siste utgave av magasinet Horeca er ute nå. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Publisert

Helt siden starten for 21 år siden har restauranten XL Diner i Ålesund satt et sterkt søkelys på å gi klippfisk den statusen den fortjener.

Nå regnes den som en av de beste bacalaorestaurantene i hele verden. XL Diner har opparbeidet seg et godt rykte, og er blant de mest besøkte i jugendbyen.

Annerledeshotellet i Åndalsnes

De har gått sin helt særegne vei, driverne av det selvbetjente hotellet Hotel Geist i Åndalsnes.

Rune André Vestheim Skeide startet Soltinn Spiseri over kjøpesenteret Alti Rauma i 2016. Restauranten gikk godt økonomisk – med mange gjester, og sammen med kona Evelyn bestemte han seg for å utvide virksomheten. I 2019 åpnet paret det nye hotellet.

Nok et gull i Europa-utgaven - sikter mot Bocuse d’Or-gull

Christian A. Pettersen sikter fortsatt mot gullet i den globale Bocuse d’Or-konkurransen. I oktober ble han historisk da han ble den første som vant Bocuse d’Or Europe to ganger (2018 og 2020).

Historisk hotell i Brosundet

De to historiske pakkhusene i Brosundet i Ålesund utgjør i dag Hotel Brosundet, et designet hotell som flere ganger er kåret til byens beste.

Hotellet, som eies av familien Flakk (62°Nord), ligger helt inntil Brosundet, det historiske sundet i Ålesund – som «alle» tar bilde av når de står på Aksla.

Nytt stort foredlingsanlegg for kaffe

Trolig er det verdens mest moderne og bærekraftige anlegg for foredling av kaffe. Joh Johannson Kaffe er godt i gang med prøveproduksjonen i sitt splitter nye anlegg på Vestby sør for Oslo.

Nærmere 650 millioner kroner har det kostet å bygge det 9400 kvadratmeter store anlegget – som i hovedsak er bygd i heltre.

Typebedrift – Dombås Hotel

– Vi driver den beste og billigste formen for salg. Det er gjensalg, sier Jan Krokedal. Sjefen for Dombås Hotel kan se tilbake på fem gode år. Fortsatt får hotellet mange spørsmål om storbrannen for 13 år siden. Den 90 år gamle hovedbygningen brant ned til grunnen. For å få forsikringsoppgjøret måtte eierne føre sak helt til Høyesterett, og det nye hotellet var ikke i gang før i 2014. Men siden har det gått svært så bra.

Musserende til julematen

Horeca

Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca


Bestill abonnement

Hva er den beste vinen til julemat? Fordelen med musserende vin, er at basen kan bestå av både på hvite og/eller røde druer. Syren og boblene fører også til at måltidet fremstår lettere, noe som er lurt når det gjelder julemat.

Andre større artikler

Du finner også større artikler om Westad Storkjøkken i Møre og Romsdal, Matomsorgsprisen 2020 (Granly Stiftelse), Arctic Rein og Vilt (ARV) i Nordland, om Østlandske Storhusholdnings flytting til Vikingskipet i 2021 og om det kommende arrangementet Vintersmak.

Storkjøkkenveteranen Odd Løvdal er portrettert i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Rett fra Ræder (vår jusspalte), Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Powered by Labrador CMS