Horeca 5/2020

Årets femte utgave av magasinet Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Publisert

Koronakrisen påvirker fortsatt all drift i bransjen, og de fleste sakene berører temaet.

Spiselige blomster

Flere og flere restauranter og spisesteder tar i bruk spiselige blomster i sine retter. De brukes både i maten og som pynt. FioriBlomster i Hurum opplever at interessen er stigende.

– Blomstene er like vakre på tallerkenen som de er i hagen, og både kronblader og blomster kan gi et fantastisk vakkert og fargerikt uttrykk til en hvilken som helt rett, mener Siw Bjelland, som driver og eier FioriBlomster på Nanstad gård på Holmsbu.

Les mye mer i Horeca nummer 5 2020

Unikt værhotell i havgapet

Håholmen Havstuer er ikke noe «vanlig» hotell. Det gamle fiskeværet har blitt til en unik reiselivsdestinasjon. Her startet Kari og Ragnar Thorseth et helt spesielt sted, og det har fortsatt slik – også under Classic Norway Hotels’ paraply.

Nå er det Hanne og Ketil Jentoft som styrer den helt spesielle destinasjonen ute i havgapet, rett utenfor Atlanterhavsvegen.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 5 2020

Små ølbryggerier

I Horeca nummer 5 har vi satt søkelyset på de små ølbryggeriene her til lands. Vi har besøkt Furuhaugli Turisthytte på Dovre, som reklamerer med at de har et av landets minste bryggerier.

Vi har også besøkt Norsk Gjærverk i Mo i Rana. Nord-Norges tredje største by fikk sitt første bryggeri i 2019.

Horeca

Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca


Bestill abonnement

Litt lengre nord, i Steigen, finner vi Engeløya Håndbryggeri. Ølbrygger Bjørn Anders Nymoen tar kokkene med på råd når han utvikler nye øltyper i bryggeriet.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 5 2020

Typebedrift – Hallingdal Catering

Hallingdal Catering er klare for gode tider igjen etter en stille vår.

– Vi måtte permittere litt. Restaurantene hadde det verre da koronaen stengte landet, men det ble stille for Hallingdal Catering, også, forteller Kent Arntzen.

Det bekymrer ikke sjefen så mye:

– Juli er stillest, så begynte det å komme noen bryllup igjen på slutten av måneden. Neste år blir det skikkelig boom på bryllupsfronten, spår han.

Hallingdal Catering er typebedrift i Horeca nummer 5 2020

Jura - det nye Burgund?

Jura eller Burgund? Er vinene like gode hos «lillebror» i Jura, eller må du frem med de ekstra kronene som burgundvinene ofte krever?

Finn det ut i magasinet Horeca, nummer 5 2020

Andre større artikler

Du finner også større artikler om blant annet Det Norske Måltid 2020 (alle finalistene), om vann og om Østlandske Storhusholdning.

Britta Joø, som er hotelldirektør på Thon Hotel Kristiansund, er portrettert i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Rett fra Ræder (jusspalte), Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.