Horeca 4/2020

Publisert

Tema denne gangen er hotell og reiseliv, og koronakrisen opptar selvfølgelig fortsatt aktører.

Bransjen har vært inne i sin største krise noensinne, og for mange er høsten usikker – selv etter en fantastisk sommersesong.

En skjult perle i Møre og Romsdal

Høyt oppe i lia over Storfjorden ligger et av Norges vakreste og mest eksklusive hoteller seg – med storslagen utsikt.

Storfjord Hotell ble åpnet for 15 år siden, og har i stor grad basert seg på utenlandske turister.

– Vi opplevde tidenes beste resultat i januar og februar, og alt så svært lovende ut med tanke på 2020. Men fra mars ble alle våre utenlandske gjester helt borte. Vi måtte rett og slett legge om strategien da koronaviruset slo til. Før brukte vi alle ressurser på salg og markedsføring i utlandet. I år markedsførte vi mot norske ferie- og fritidsmarkedet.

En matdestinasjon i nord

Det gamle nordlandshuset på Utskarpen Gård er blitt omgjort til en restaurant med panoramautsikt. Allerede etter to års drift regnes Til Elise fra Marius som dag en av de beste restaurantene nord for Trondheim.

– Vi har mål om å være helt i den nasjonale toppklassen. Til Elise fra Marius skal være en matdestinasjon, sier Elise B. Rønning (34) og Marius Martinsen (35), begge kokker med landslagsbakgrunn.

Verdens første kulturlandskapshotell

Øyna Kulturlandskapshotell ble åpnet i juni. Korona-krisen sørget for en knallåpning for hotellet, som er verdens første kulturlandskapshotell.

– Vi har ikke sett maken til pågang, forteller gründerne Kristine og Frode Sakshaug.

Også høsten ser bra ut. Kurs- og konferansegjester fra Trøndelag har allerede meldt sin ankomst.

– Der ser virkelig ut som om vi har truffet med konseptet, sier ekteparet Sakshaug.

Lagarbeidet bidrar til lønnsomhet

Storkjøkkenleverandøren MP Storkjøkken (Machine Products) i Ålesund leverer gode resultater år etter år. – Det er det gode lagarbeidet som gir resultater, mener daglig leder Helge André Korsnes (47).

Han tok over lederansvaret i familiebedriften, som ble startet for 35 år siden (1985), i år.

– Vi har en flott gjeng som jobber hardt – og i lag. Det gir resultater, sier Korsnes.

MP Storkjøkken er typebedrift i Horeca nummer 4 2020

Beredskapshotell under koronakrisen

Thon Hotel Kristiansund var et av veldig få norske hoteller som hadde åpent da det meste var stengt på grunn av koronaviruset i mars og april.

Horeca

Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca


Bestill abonnement

– Vi har hatt åpent hele tiden, men måtte stenge ned all kurs- og konferansevirksomhet, forteller hotelldirektør Britta Joø.

Årsaken til at hotellet kunne holde åpent, er at hotellet er et beredskapshotell for OFFB (Operatørenes forening for beredskap), en organisasjon for aktører i offshore- og oljebransjen.

Hotellkjede på offensiven

Hotellkjeden Classic Norway Hotels har vært offensive under koronakrisen.

– Per i dag har vi 18 hoteller og anlegg i drift, og to under utvikling. Vi er på let etter nye medlemmer som kan passe inn i vår portefølje, forteller Stephen Meinich-Bache, som tok over som administrerende direktør rett før koronakrisen kom. Du kan lese mer om Classic Norway Hotels, om ett av medlemshotellene (Hotell Molde Fjordstuer) i denne utgaven, og det kommer flere reportasjer fra kjedens hoteller i numrene senere i høst.

Meinich-Bache er også portrettert i Horeca nummer 4 2020

Andre større artikler

Du finner også større artikler om blant annet Stiftelsen Norsk Gastronomi (det nye navnet til Bocuse d’Or Norge), om Ove Bromseth, som har vært hotelldirektør på Scandic Meyergården i 25 år, om engjestsrestauranten Bord för en, som la om strategien mens koronakrisen pågikk som verst, og om hotellrenhold, for å nevne noen.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Rett fra Ræder (vår faste jusspalte), Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender (utsatt denne gang da de fleste arrangementer foreløpig er avlyst).

God lesning!