Årets fjerde utgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. I dette bladet kan du blant annet lese større artikler om Støtvig Hotel, Bocuse d’Or og Beitostølen.

Horeca omslag 0416Støtvig Hotel har virkelig truffet i markedet, og etter re-åpningen 11. november 2013, bød hotellet allerede i 2014 på et pent overskudd.

I 2015 ble det enda bedre. Eierne satt igjen med 11,50 kroner for hver hundrelapp som ble omsatt (8,5 millioner kroner på en omsetning på 74,5 millioner kroner).

Støtvig Hotel skulle by på noe helt annet. Være et annerledes hotell. Det har eier og drivere fått til, og i tillegg til å plukke priser fra alle hold, tjener altså hotellet svært gode penger.

Vi er best i Bocuse d’Or Europe

Norges deltaker Christopher W. Davidsen ble nummer to i Bocuse d’Or Europe i Budepest, bare slått av hjemmenasjonen Ungarn. Etter at Danmark havnet langt ned på resultatlisten denne gangen, er det nå bare Norge som har tatt medalje i samtlige Bocuse d’Or Europe-utgaver.

Davidsen & Co er nå i forberedelsesfasen mot verdensfinalen i Lyon i januar 2017, der han nå har k0ommet i en ønsket utfordrerposisjon.

Beitostølen leverer

Det er godt over 15 år siden at Atle Hovi & co satset på mottoet «4 fengende årstider». Og satsingen har båret frukter.

I fjor gikk åtte av 12 måneder i pluss for Beitostølen Resort.

Selskapet hadde en omsetning på 85,2 millioner kroner, med driftsresultat på pluss 10,3 millioner kroner, og et resultat før skatt på pluss 5,3 millioner kroner.

Les mer om suksessoppskriften, med et lengre intervju med direktør for Beitostølen resort, Atle Hovi, i denne utgaven av Horeca

Frokost på dagsorden

Vi har fulgt kåringen av landets beste hotellfrokost (Twinings Best Breakfast) gjennom en årrekke.

Nå er 30 hoteller (19 fylkesvinnere og 11 frikort, såkalte «wild cards») plukket ut til semifinalen.

Fra fjord til innland

Scandic Elgstua er én av de 19 nevnte fylkesvinnerne over. Hotellet har siden åpningen vunnet i Hedmark hver eneste gang. Denne våren er ny kjøkkensjef på plass.

Ronny Olsbø har tatt over etter Halvor Riisen Grøt.

Mye å lese

Ellers i dette nummeret kan du lese større reportasjer om italiensk vin (Allegrini spesielt), om hotellnettsider og hvordan de fremstår, om Enli Vestheim på Listalandet og om sommerdrinker med konjakk som ingrediens.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!


Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

Les mer om Horeca

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


 

Horeca 4/2016 er på vei