I denne utgaven kan du blant annet lese om elevene på kokk, servitør og matfag på Glemmen videregående skole, som tok over restauranten Majorens Kro og Stue i to dager.

Glemmen-elevene utarbeidet menyen, laget maten, og serverte nesten 200 personer i Fredrikstad-restauranten i løpet av to hektiske dager

Menyer med LED-lys

Har du også opplevd å bruke lyset på mobilen for å kunne lese menyen i en restaurant med dunkel belysning? Nå lanseres menyer med LED-lys.

– Løsningen er svært enkel, og dette bør etter vår mening være et svært aktuelt produkt for hoteller, restauranter, barer og nattklubber, mener Laila Prestegård og Dag O. Kristoffersen, som importerer produktet til Norge.

Vinproduksjon i samspill med naturen

Den sprudlende og engasjerte vinbonden Maria Borio, som har drevet Cascina Castlèt i Piemonte i snart 50 år, er opptatt av å produsere vin i samspill med naturen, og hun har fått mange nordmenn til å smake på vinene hennes. Gården produserer 250 000 flasker i året. 100 000 av dem havner i Norge.

Hasselknippe AS

Kari Hasselknippe har hatt nøkkelroller både på Holmenkollen Park Hotel og Grand Hotel. Nå hjelper hun hoteller, restauranter og gründere for å bli mer synlige og tydelige i markedet gjennom selskapet Hasselknippe AS.

Kari Hasselknippe har 25 års fartstid fra hotellbransjen, de siste 14 årene som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel i Oslo. Etter Hotellhøgskolen i 1991, var hun mange år på Holmenkollen Park Hotel Rica (nå Scandic Holmenkollen Park). Hun har også drevet familierestauranten Pizzastua i Asker i to år.

At det ble hotell, var ingen tilfeldighet. Både far Ivar og onkel Finn var en gang markante hotellprofiler i Oslo.

– Det at jeg er født inn i en hotellfamilie, har ført til at jeg alltid har hatt en lidenskap for hotell og hotelldrift, sier hun.

Les mye mer om Hasselknippe AS i Horeca nummer 3 2019

Kari Hasselknippe blogger også på Horecanytt.no

Årets kokk 2019

I september arrangeres Årets kokk i Mathallen.

I denne utgaven kan du lese mer om de fem deltakerne, samt om den nye konkurransen Årets unge kokk.

Storkjøkkenbransjens historie

Den første utgaven av bladet Storkjøkken (Horecas forløper) kom sommeren 1969, noe som betyr at vi i år markerer 50-årsjubileet.

Tidligere BFSN-leder og veteran i storkjøkkenbransjen, Arne Dalseng, skriver artikler med historisk tilbakeblikk. Den sjette artikkelen kan du lese i Horeca nummer 3 2019, og denne gangen har Dalseng besøkt Beha-Hedo.

«Rett fra Ræder»

I vår nye jusspalte «Rett fra Ræder», som Advokatfirmaet Ræders juridiske eksperter skriver er temaet i denne utgaven «Leveranser til offentlig sektor – fallgruver og kjøreregler», et tema som for øvrig også ble tatt på BFSNs årsmøte i april.

Andre større artikler

Typebedrift i denne utgaven av Café Løkka i Trondheim, mens Wilhelm Hartwig, som leder det nyåpnede hotellet Amerikalinjen, er portrettert i Horeca nummer 3 2019. Du finner også en egen artikkel om både Amerikalinjen og gjenåpnede Britannia Hotel.

Videre kan du lese om Pink Fish, og Greenway Norge som har innledet samarbeid med Scandic Norge, om det nye Eureca-fondet, om Kraft Kafé i Sauda og Fjord og Fjell Delikatesser, for å nevne noen.

Videre finner du en artikkel om den japanske Michelin-restauranten Miyamasou og puben Slain’s Castle i Skottland, som tar gjestenes sikkerhet på alvor.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!


Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet

Horeca 3/2019 er ute nå