Hva slags norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter skal vi spise om 15 til 20 år? Harald Osa i staben for smak og matkultur i Bama-gruppen forteller at det gjøres en svært grundig jobb for å kartlegge hvilke sorter som kan dyrkes i Norge, og som skal være tilgjengelige i markedet langt frem i tid.

0216-horeca2Hva slags norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter skal vi spise om 15 til 20 år? For flere av råvarene og sortene må det bestemmes allerede nå. Harald Osa (forsidebildet) i staben for smak og matkultur i Bama-gruppen forteller at det gjøres en svært grundig jobb for å kartlegge hvilke sorter som kan dyrkes i Norge, og som skal være tilgjengelige i markedet langt frem i tid.

Les mer om sortsutvikling i Horeca nummer 2 2016

Nye løsninger i baren

Himkok, en av de mest populære barene i Oslo sentrum for tiden, presenterer en bardisk uten den tradisjonelle serveringsplaten – der gjestene kommer tettere på bartenderne.

I mange av de mest trendy barene finner du utradisjonelle løsninger, og det er ofte Temoco AS som står bak løsningene i mange nordiske barer.

– Poenget med de nye og mer moderne løsningene er at kundene «flyter mer i ett» med bardisken, sier Morten Hovde Larsen i Temoco AS.

Les mer i Horeca nummer 2 2016

Lokal mat fra Hasle Gård

De aller fleste av oss kjenner til rødbetene, men Roy Hasle (54) på Hasle gård er også en foregangsmann når det gjelder utprøving av nye og spennende sorter tilpasset gårdens vekstvilkår, og dermed får kokker og kjøkkensjefer utsøkte råvarer – også i form av hvite beter, gule beter og polkabeter (også kalt chioggiabeter).

Les mer om Hasle Gård i magasinet Horeca, nummer 2016.

BFSNs datasystem sprer seg globalt

BFSN spådde at deres nye datasystem, basert på QR-merking, ville revolusjonere storkjøkkenbransjen. Det er i ferd med å skje.

Ikke bare har systemet ført til en ny hverdag for mange av BFSNs medlemsbedrifter og deres kunder, men ideen har ført til etablering av nye selskaper, både i Norge og globalt.

Dessuten har flere markante aktører tatt i bruk systemet, deriblant det nye sentralsykehuset på Kalnes i Østfold og McDonald’s, både i Norge og internasjonalt.

Les mer i Horeca nummer 2 2016.

Grand Hotel i filmens sentrum

Det meste foregår selvfølgelig på ærverdige Grand Hotel når filmen med samme navn har norgespremiere i april.

I Grand Hotel følger vi hovedkarakterene, med Atle Antonsen i spissen, overalt på hotellet; i resepsjonen, korridorene, på rommene, kjøkkenet, i restaurantene, garasjen, bassenget og på taket. Naturlig nok blir da også mange av de ansatte på hotellet statister når kamera sneier forbi!

Les mer om filmprosjektet i Horeca nummer 2 1016

Dahl Jansen til «Vin-VM»

Vinkelneren Henrik Dahl Jansen er Norges deltaker i «Vin-VM» i Argentina i april. En av landets mest kjente sommelierer, Liora Levi, har intervjuet den fremadstormende sørlendingen.

Den historien kan du lese i Horeca nummer 2 2016.

Lysebus sjef

Han har fagbrev som kokk, men på Hurtigruten valgte han å ta servitørjobb fordi det var bedre i tilfelle han skulle bli sjøsyk. Nå er Flemming Nilsen helt sjef. Ikke bare er han sjef på Lysebu; han sanker også internasjonale priser. På hotellets vegne, selvsagt. Luksushotellprisene er heder som hele staben står sammen om. Men det hjelper med en kravstor sjef.

Les hele portrettet i med Flemming Nilsen i Horeca nummer 2 2016.

Mye å lese

Ellers i dette nummeret kan du lese større reportasjer fra Da Stefano i Bergen (typebedrift), tilbakeblikk på Grüne Woche, om bedre matomsorg på institusjoner, om den kommende Bocuse d’Or-konkurransen, om Michelin-utdelingen i februar, vin fra Lombardia, frokost og om Matmerks tilbud «Markedstjenester» – for å nevne noen av de større reportasjene.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!


Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

Les mer om Horeca

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


 

Horeca 2/2016 er ute nå