Det aller første nummeret av Storkjøkken, forløperen til Horeca, så dagens lys i 1969. Det betyr at vi nå er inne i vår 50. årgang. Nå er det første nummeret i 2018 på vei til abonnentene.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen. I dette nummeret har vi blant annet satt søkelyset på Rezidor Hotel Group, på kokkebekledning, spirer og retter med japansk inspirasjon – for å nevne noe.

Spirer

En industrihall full av moderne produksjonsutstyr sørger for at Spirehagen har den desidert største kapasiteten for produksjon av spirer i Nord-Europa.

Flere kjøkkensjefer tar også spirene aktivt i bruk når nye retter skal tilberedes, som Håkan Wiik på Restaurant Fangst i underetasjen på Saga Hotel i Oslo.

Les mye mer om Spirehagen, som produserer spirer, og om Restaurant Fangstad, som aktivt bruker spirer når retter tilberedes, i Horeca nummer 1 2018.

40 år med Sportex

Gjennom flere tiår har Sportex vært en markant leverandør av bekledning til kokker og servitører.

Det begynte i det små med yrkesklær og verneutstyr – inkludert kokketøy, på midten av 1970-tallet. I dag er det det knapt en kokk i landet som ikke kjenner til den kanskje eller mest kjente merkevaren som Sportex distribuerer; Segers.

Les mye mer om Sportex i Horeca nummer 1 2018.

Rezidor Hotel Group

Over flere sider i dette nummeret har vi satt søkelys på Rezidor Hotel Group, og intervjuet flere ledende personer i hotellgroppen.

Les mye mer om Rezidor Hotel Groups virksomhet i Norge i Horeca nummer 1 2018.

Kikkoman og soyasaus

Kikkomans sjefskokk i Europa, Kiyoshi Hayamizu, lager japansk tapas, og introduserer samtidig et nytt begrep, «japas».

I Norge er det Orkla Foods som har vært distributør av Kikkoman, men Haugen-Gruppen overtok agenturet fra 1. januar 2018.

Les mye mer om Kikkoman nummer 1 2018.

Ny vinskribent i Horeca

Anniken England (27) er ny vinskribent i Horeca fra nummer 1 2018. Hun har tatt over etter Tor Frostmo og Svein Lindin, som har stått bak vinsidene siden 2011.

I sin første artikkel har hun tatt for seg Torres-imperiet i Spania.

Les mer om Anniken England og se de «nye» vinsidene i Horeca nummer 1 2018.

Kulinaris spisses mot hotell og restaurant

Diplom-Is er blitt hovedaksjonær i Kulinaris, men gründerne Roar Langli og Even Riis forteller at Kulinaris skal fortsette som egen merkevare. Nå skal det satses enda mer på storhusholdningsmarkedet.

Les mer om Kulinaris i Horeca nummer 1 2018

Cato Helgesen er portrettert

Han var landets yngste fagutdannede kokk; siden har han vært opptatt av læring og opplæring. Nå har Cato Helgesen passert 30 år med Storkjøkkenforum.

Les portrettet med Cato Helgesen i Horeca nummer 1 2018.

Andre større reportasjer

Ellers finner du større reportasjer fra Anne på Landet, som er vår typebedrift i dette nummeret, Opaker Gård, Beitostølen, om lanseringen IK Mattest og om tomatforskning – for å nevne noe.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!


Horeca (hotell, restaurant, catering og café) er bransjens klart ledende ledertidsskrift, uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Les mer om Horeca

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet

Horeca 1/2018 er ute nå