I 2013 fulgte Elin Robsrud (40) drømmen og kjøpte sin første kaffemaskin. I dag har Kokeliko Kaffebar nesten vokst ut av det intime og hyggelige lokalet på Vøyenenga i Bærum.

Papirutgaven av FastFood kommer ut seks ganger i året. I utgave 3/2017 kan du lese om følgende:

LEDER:

Det gode kaféliv
«Sommeren er fin tid for å nyte det gode kaféliv. Sesongen er riktignok kort, men for oss herdede nordmenn betyr det lite.»


TEMA: KAFÉ OG KAFFE

Superlokal kaffebar i vekst
Elin Robsrud drev i flere år en liten systue sammen med ei venninne. Driften gikk greit, men de tjente ikke nok penger til å kunne fortsette. Dermed ble Elin tvunget til å tenke nytt. Løsningen ble å legge ned systua. Dermed så den lille kaffebaren Kokeliko på Vøyenenga i Bærum dagens lys.
– I løpet av de årene vi drev systua her på Vøyenenga, var det mange kunder innom som lurte på om det var noe sted i nærheten man kunne få kjøpt seg en kopp kaffe. Jeg tenkte vi kunne hatt det i vår systue, men maskinene bråkte for mye til at det ville blitt hyggelig, sier den energiske kaffegründeren.

JDE Professional skilter med ny godkjent kaffemaskin
Kaffehuset Friele/JDE fikk nylig godkjent en kaffemaskin som sikrer den perfekte kaffen, samtidig som den gir kunden de ferskeste nyhetene på en touchscreen.

Cupping for kundene
I kaffemiljøet er cupping, eller kaffesmaking, svært vanlig for å velge ut og lære mer om smak, konsistens og kvalitet. Vi har vært innom Stockfleths i Oslo, som inviterte sine kunder inn på cupping.


KONSEPTUTVIKLING

Burger King utvider i stor skala
I 2016 åpnet Burger King 18 nye restauranter. I 2017 skal ytterligere 10-12 nye restauranter åpnes i Norge.

Pommes fries-retter med ny vri
Salgstallene for fries øker jevnt og trutt. Nå vil Findus inspirere til mer kreativ servering av pommes fries, og lanserer et nytt serveringskonsept; Loaded Fries.


LUNSJ MED JACOB SCHRAM

Årets industrileder i Europa:
– Nøkkelen for å lykkes med endringer, er å skape engasjerte medarbeidere Europalederen i Circle K, Jacob Schram, er overbevist om at veien til suksess ligger i hvordan du som leder klarer å  skape engasjement hos dine medarbeidere. Nå er han aktuell med ny bok, Essensen av Business, og ble nylig kåret til årets
industrileder i Europa av NACS, bransjeforeningen for detaljhandel.


NM I SUNN FAST-FOOD

Nå går startskuddet: NM i sunn fast-food 2017
Opplysningskontoret for Frukt og Grønt arrangerer nok en gang konkurransen om å bli Norgesmester i sunn fast-food. Har du en spesielt god og sunn matrett, meld deg på konkurransen i dag.


Kaffenytt
Bransje- og produktnyheter innen kaffe

Produkter
Flere sider med produktnyheter

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Leverandørguide
Se nettutgaven her


Les mer om FastFood her

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Lagre

FastFood 3/2017 er på vei