Convenience 5/2019 er ute nå

Sushi-kjeden Sabrura Sticks & Sushi har vokst kraftig de siste årene. Nå er de oppe i hele 11 buffet-restauranter, hovedsakelig i Trøndelag.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje skyldes det at de byr på et lavterskeltilbud med et hyggelig prispunkt, samtidig som de satser på raske lunsjgjester og take-away.

– Dette har slått an så det dundrer i Trøndelag, kanskje spesielt fordi det er et lavterskeltilbud og et familievennlig konsept, sier Preben Oosterhof, kjedeleder i Sabrura Drift AS.

Du kan lese mer om sushi-kjeden i den nyeste utgaven av Convenience. Tema for denne utgaven er emballasje, miljø og plast. I tillegg til fast casual og take away. Her er noe av det du kan lese om:

Leder: Det grønne skiftet
«I disse dager står miljø og jordklodens fremtid øverst på manges agenda. Noen snakker med store ord, andre streiker, men det finnes også de som handler i praksis.»

McDonald’s har kuttet 30 tonn plast
I mars kuttet burgerkjeden med sine 73 avdelinger sugerør i plast, og innførte papirsugerør som er 100 prosent nedbrytbare. Årlig utgjør det over 20 millioner plastsugerør som nå er byttet ut. I løpet av det siste året har de spart miljøet for hele 30 tonn plast.

– Vi står i en kraftig omstilling
Leder for Virke KBS, Iman Winkelman, samlet hele 230 bransjeaktører i Spania i midten av september. Her ble også KBS-rapporten presentert, og tallenes tale er klar; Hele bransjen blir utfordret på flere områder.

Sushi buffet for alle og enhver
TRONDHEIM: Sushi-kjeden Sabrura Sticks & Sushi har vokst kraftig de siste årene. Nå er de oppe i hele 11 buffet-restauranter, hovedsakelig i Trøndelag. Kanskje skyldes det at de byr på et lavterskeltilbud med et hyggelig prispunkt, samtidig som de satser på raske lunsjgjester og take-away.

Bytter til nedbrytbar emballasje
Kafekjeden LETT byr på et variert utvalg av sunne, smakfulle og fargerike bowls og wraps. Konseptet vokser, og nå har de seks avdelinger i Oslo og fire i Stockholm. – Det skal være lett å spise LETT. I vår ånd inkluderer det også våre valg i forhold til klima, bærekraft og miljø, sier daglig leder og gründer, Knut Andreas Berg.

Kaffebeger i kartong gir lavest karbonavtrykk
FINLAND: Livssyklusstudier viser at engangsbeger i kartong har det laveste karbonavtrykket, og resirkulering reduserer klimaavtrykket ytterligere.

– Riktig bilvask er viktig når bilene blir mer sensorstyrte!
STJØRDAL: Ifølge en undersøkelse fra Circle K, er det trønderne som skjemmes mest over en skitten bil i Norge. Det gleder stasjonsdriveren i Stjørdal, som er litt i overkant interessert i flotte biler. – Hos oss er bilvask størst, deretter kommer mat og alt det andre i butikk, smiler Kolbjørn Sandstad Olsen.

Patricias Gatekjøkken feirer 45 år:
– Nå går vi for 10 millioner!

BARDU/TROMS: I 1974 ble det lille gatekjøkkenet på Setermoen etablert. Den gang i ei Moelven brakke på 12 kvadratmeter og en frysecontainer på baksiden. På denne tiden var det ett av de første gatekjøkkenene i Nord-Norge. I år feirer de 45 år, og satser på at de runder 10 millioner i omsetning.

Årets beste produkter i Narvesen og 7-Eleven
Under Reitan Convenience sin samling i september ble Årets nyheter og Årets produkter kåret. I tillegg ble Årets KAM, Glenn Håkan Filling i Norsk Tipping, hedret med en egen pris.

Markedssjefen i Haugen-Gruppen Storhusholdning:
– Den gode smaken betyr alt!
Haugen-Gruppen importerer blant annet kjente merkevarer som Tabasco, Heinz og Twinings te i Norge. Selv om trenden går i retning av sunnere mat, er Bovim overbevist om at maten først og fremst må smake godt. – Uavhengig om du går for vegetar, vegan eller det tradisjonelle, er det den gode smaken som avgjør om kundene skal stoppe for å spise, sier han til Convenience.

Bransjejus
Kan jeg flytte ansatte til en annen avdeling og endre arbeidsoppgavene?

Produkter
Flere sider med produktnyheter

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Leverandørguide
Se nettutgaven her

Conveninence

Convenience og convenience.no setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om Convenience her

Bestill abonnement