Bedre Gardsdrift 1/2020 er ute nå

Michelin EvoBib ble utviklet for å fungere like godt langs vei som på jordet, men lever dekket opp til forventningene og kan det forsvare den heller stive prisen?

Publisert

Bedre Gardsdrift 1/2020 er på vei ut til abonnentene. Dette kan du lese om i bladet:

Leder:

Prøving og testing
«Fra i år av skal vi by på prøvekjøringer i annethvert nummer, som et supplement til de faste testene våre.»
Les lederartikkelen her

Småmiks

Flere sider med bransje- og produktnyheter.

Småsmart

Dryppvanning med frontlasterhjelp
INNLANDET/STOR-ELVDAL: Hans Håkon Vestlund trekker inn vannslangene med en hydraulisk trommel på frontlasteren. Han har også en potetkassevasker til 400 kr.

Gardsanalyse

Bynært mangesysleri
TRØNDELAG/TRONDHEIM: På Byneset driver Sissel Langørgen mjølkeproduksjon med 13 kyr i nyrenovert fjøs. I tillegg har hun flere mindre inntektskilder fra garden. Hvordan går det økonomisk?

Maskinleieprislista

Nå samler vi inn leiekjøringsprisene
Det er den tida av året igjen. Maskinleieprislista skal snart ut på ny, og vi trenger hjelp fra deg.

Brukerundersøkelse

Lely hakket foran
Folk er stort sett fornøyde med melkerobotene sine. Spesielt Lely får skryt for service, vedlikeholdskostnader og driftssikkerhet, men DeLaval er hakk i hæl.

Ikke helt A4
TRØNDELAG/LEVANGER: Merethe Norvik har vært gardbruker siden januar 2018. På de to åra har hun bygd nytt fjøs og fått muligheten til å prøve både Lely A4 og A5.

BG prøvekjører

New Holland T5.140 Auto
Command Avansert, men enkel flerbrukstraktor T5 har fått trinnløs transmisjon. Det gjør at den kompakte traktoren fra New Holland blir enda mer allsidig, og den er fortsatt enkel i bruk.

Vedlikehold

På tide å pakke om
Sylindre som lekker olje skader både naturen og lommeboka.

Traktoråret 2019

Hårfin margin
3209 traktorer fordelt på 247 ulike modeller med en snitteffekt på 144 hk. Det ble statusen for 2019. John Deere stakk igjen av med seieren, men Agco stormer framover.

Bransjefolk

Har bransjen i blodet
ROGALAND/SANDNES: Familiebedriften Aase Landbruk lever videre etter at grunnleggeren Martin Aase gikk bort i fjor. Nå er det sønnen Kjell Martin som har tatt over den daglige driften.

Test: EvoBib vs. MachXBib

Er EvoBib verdt pengene?
Michelin EvoBib ble utviklet for å fungere like godt langs vei som på jordet, men lever dekket opp til forventningene og kan det forsvare den heller stive prisen?

Hvem griper best?
Kan EvoBib konkurrere med et vanlig landbruksdekk når det kommer til gripeevne på jordet? Vi har utført en trekkrafttest for å finne svaret.

Kamp i sandkassa
For å finne arealet på bæreflaten, har vi gjennomført en test ved hjelp av sandkasser.

Følt komfort
Er det mulig å kjenne forskjell på dekkene under kjøring? Vi sendte testsjåførene ut på en kjøretur.

Målinger bekrefter opplevelsen
Det er ikke gitt at vi kan stole på testsjåførenes subjektive opplevelser, så vi har kjørt dekkene gjennom tekniske målinger.

Mindre diesel, men …
Det er 106 754 kr som skiller prisen på EvoBib fra MachXBib. Den differansen bør betale seg på en eller annen måte.

Gardsdrift

Gode gulrøtter rett fra myra
MØRE OG ROMSDAL/SMØLA: Myrjorda og kystklimaet på Smøla gir knasende sprø gulrøtter med god smak. Vi har besøkt gulrotprodusentene Jørgen og Elsa.

Bondejuss

Odelseiendommen som ikke var odelseiendom
Selv om eiendommen etter lovendringen i 2009 fylte arealkravene til å være en odelseiendom, var den likevel ikke det. Før lovendringen kom, hadde den nemlig opphørt å være odelseiendom.

Reduserer trekket ved brudd på dyrevelferd
Landbruks- og matdepartementet vil ha mindre trekk når bønder bryter regelverket for dyrevelferd.

Messe

Stort og smått fra Hannover
TYSKLAND: Agritechnica hadde mye å by på, så mye at vi her presenterer del tre fra Europas største landbruksutstilling.

Minigravere på minimesse
VIKEN/LILLESTRØM: Park og anlegg er betydelig mindre enn det vi er bortskjemt med fra Agroteknikk. Når det er sagt, var forrige messe av det bedre slaget for den maskininteresserte.

Veteranen

Deutz-Fahr DX 86 Oddvar Røen i Rindal kjøpte sin DX 86 hos den lokale forhandleren Rindal Traktor. Den var litt demonstrasjonskjørt da den kom til gards. – Jeg ble imponert av den romslige hytta med lavt støynivå. Jeg fikk også et meget godt inntrykk av firehjulstrekket. Vi drev mye i skogen, og traktoren tok seg godt fram i snøen, forteller han.

Bedre Gardsdrift

Bedre Gardsdrift er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Bladet kommer ut 10 ganger i året med nyttig stoff fra hele landet. Bedre Gardsdrift fokuserer på teknikk og økonomi.

Les mer om Bedre Gardsdrift

Bestill abonnement

Powered by Labrador CMS