Ask media er kåret til Årets gruebedrift i 2015.  Et hestehode foran de fleste, god økonomi og virksomhet som har skapt ringvirkninger i Grue kommune, sier juryen i sin begrunnelse.

Juryen, som består av Niels F. Rolsdorph, Håkon Gjems, Astrid Østgård og Asbjørn Holmen, framhever spesielt en årsomsetning som ligger stabilt rundt 45 millioner kroner samt en driftsmargin som lenge har holdt seg over 10 prosent.

– Bedriften har derfor meget god lønnsomhet og har fått betegnelsen «beste kredittrating» i Brønnøysund. Selskapet er meget høyt anerkjent og er et forbilde for mange i mediebransjen. «Et hestehode foran de fleste» er riktig definering av bedriften, sier juryen.

Det er viktig for et lokalsamfunn, som Grue, å ha et slikt selskap som tør å satse og vise vei for bransjen de representerer. Dette har gitt ringvirkninger og bidratt til flere etableringer innen medie-bransjen i Grue kommune. Det drypper derfor på mange i Grue kommune og distriktet, heter det til slutt i begrunnelsen.

Prisen ble utdelt på Gruegallaen 17. oktober. Hans  Degerdal tok imot prisen på vegne av firmaet. Han presiserte at resultatene er skapt gjennom godt teamarbeid.

aarets-gruebedrift
Daglig leder Baard Nordvang, styreleder Nils Vanebo og sjefredaktør Hans Degerdal

– Vi har medarbeidere som brenner for både jobben og produktene våre.  Dessuten har vi aktive og engasjerte eiere som tenker langsiktig. Familien Vanebo har vært hovedaksjonærer i bedriften i 28 år. Det viser at de tror på både produktene våre og bransjen.

Vi skal heller ikke glemme Bestselger.  Et datterselskap som har skaffet oss over 30 000 nye abonnenter i løpet av de 12 siste åra, konstaterte han og avsluttet med noen ord om Grue.

– Vi har forsøkt oss med distriktskontor både i Trondheim og Oslo, men ender alltid opp med å satse videre i Grue. Der her vi har fått de beste resultatene, og slik vil det nok være i tida framover også, avsluttet han.

 

Ask media kåret til Årets gruebedrift