I dette nummeret kan du blant annet lese om Bent C. Danielsen, nordmann som leder en stor hotellgruppe i Storbritannia og om designhotellet First Hotel Grims Grenka i Oslo.
The Vineyard Group (uttales vinnjard) har hovedkontor i Newbury i West Berkshire i England. Byen ligger en times kjøring vest for London, og det er også i dette området gruppen har flest hoteller, deriblant flaggskip-hotellet The Vineyard.

0415-horeca
Omslaget på Horecas fjerde utgave i 2015. (Foto: The Vineyard Group – Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Bent C. Danielsen har i lengre tid arbeidet i England, men var innom Hunderfossen Hotell & Resort i 2013 og 2014, før han dro tilbake til Newbury og stillingen som Director of Operations for hotellgruppen.

Grims Grenka i medvind

First Hotel Grims Grenka ble åpnet med brask og bram i 2008 – den gang som det eneste hotellet i Design Hotels i Norge. Det første året pekte pilene rett til værs, men så kom finanskrisen, og det smalt skikkelig i murveggene i Kongens gate. I perioden 2009-2011 var tallene ildrøde.

Men etter en lang og omfattende snuoperasjon, ser det nå lyst ut for First Hotels sitt flaggskip i Norge. Designhotellet har doblet omsetningen på tre år.

Bartender med ny stil

Mathias Alsén, barsjef på First Hotel Grims Grenka. (Foto: Morten Holt)
På First Hotel Grims Grenka arbeider også barsjef Mathias Alsén.

Han byr Oslos bargjester på helt nye smakskombinasjoner, helt nye måter å presentere drinkene på og helt nye måter å lage dem på. Hans banebrytende og nye stil ble nylig belønnet med plass i den anerkjente bartenderkonkurransen Bacardi Legacy Cocktail Competition i Sydney i Australia, der han forsvarte de nordiske fargene med drinken «Turning Leaves».

Topp lønnsomhet med lokale råvarer

To Rom og Kjøkken i Trondheim er en av bransjens mest lønnsomme kvalitetsrestauranter. Suksessen er tuftet på lokale råvarer.

To Rom og Kjøkken åpnet 10. oktober 2005. Gründere var Roar Hildonen, Ole-Erik Holmen-Løkken og Alexander Skjefte. 10 år senere er Roar Hildonen fremdeles daglig leder, mens Skjefte er restaurantsjef.

Fra sykehusmat til sørafrikansk gjestehus

Kokken Johanne Pareliussen hadde en sikker og god jobb som driftsleder på Oslo Universitetssykehus Ullevaal, men ønsket å prøve noe nytt – og havnet som daglig leder for et gjestehus på kysten i Sør-Afrika.

Johanne og samboer Thomas Framnes forlot Norge og overtok Le Gouverneur Guesthouse i august 2014. Gjestehuset ligger i Camps Bay, om lag 10 minutters kjøretur fra sentrum av den sørafrikanske storbyen.

Norsk på menyen

Kokken Thomas C. Engum Madsen (38), til daglig å finne på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen, har gjennom flere år irritert seg over dårlig utenlandsk bestikk på mange norske spisesteder. Det endte til slutt opp med bestikket Sofie fra HardangerBestikk, som er blitt lansert i år.

Lier-bonden Marius Egge har klart det ingen andre har gjort før ham. Gardbrukeren fra Lier er på markedet med norskprodusert musserende vin laget etter champagnemetoden.

Du kan lese mer om HardangerBestikks nyskapning og Marius Egges Egge One i nummer 4 av magasinet Horeca i 2015.

Aldri bedre forberedt

I lederartikkelen skriver vi følgende: «I løpet av denne sommeren og høsten legges alt til rette for at Christian Andre Pettersen, Jan-Erik Hauge, Adrian Løvold, Øyvind Bøe Dalelv, Christopher W. Davidsen eller Adam Bjerck skal ha den nødvendige ballasten for å gi Norge en ny Bocuse d’Or-medalje, og da gjerne gull.» Les hele lederartikkelen her.

Ellers finner du blant annet større reportasjer om Matomsorgsprisen, Storkjøkkensenterets satsing og om vin og mat i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!


– Les mer om Horeca

– Bestill abonnement

– Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet


 

Horeca 4/2015 er på vei